microsoftgithubbuild
Microsoft-sjef Satya Nadella i 2018 da selskapet avslørte oppkjøpet av Github.

Annonse


Microsoft: – Vi var på feil side av historien

I de siste årene har Microsoft bakt inn Linux-støtte i Windows 10, så det er jo ingen tvil om at de har endret mening om gratis-programvare og utvikling.

Tiden da Microsoft kriget mot Linux var en helt annen tidsalder teknologisk sett

Selskapet var langt mer redde for Linux som en skrivebords-erstatter før i tiden. Du husker kanskje at de faktisk tok betalt for Windows-lisenser? Vel, modellene har endret seg for all programvare, også operativsystemer.

Det er ikke penger i å selge OS i og for seg; det er ekstra-tjenestene som Skype, OneDrive etc. som må være på plass i gratis-Windows slik at Microsoft kan hanke inn penger på abonnement-tjenester. Også Apple henter nå inn ganske store deler av sine totalinntekter hvert kvartal fra “services”.

– Vi var på feil side av historien

Det er likevel interessant å høre at Brad Smith, Microsoft President, være helt åpen rundt et tema som var veldig betent for selskapet tidligere, og være så klar på at de tok feil.

Annonse
Om det var feil taktikk på 90-tallet forretningsmetode er et mer komplisert affære, men det hadde vært over og ut for Microsoft for en stund siden om de ikke hadde åpnet opp og gått for tjeneste-modellen

“Microsoft var på feil side av historien da åpen kildekode eksploderte på begynnelsen av århundret, det er noe jeg også personlig innrømmer. Den gode nyheten er at om man lever lenge nok så lærer man at man må endre seg. I dag er Microsoft den største bidragsyteren til åpen kildekode-prosjekter i verden når det kommer til virksomheter. GitHub ser vi på som hjemmet for åpen kildekodeutvikling, og vi ser vårt ansvar som dets tillitsvalgt å gjøre det til et sikkert, produktivt hjem for utviklere.”

Microsoft kjøpte som kjent Github sommeren 2018:

Kilde:
Phoronix

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse