Apple tastatur

Annonse


Thor: Ragnarok-regissøren: – Apples tastaturer gir meg lyst til å gå tilbake til PC

Filmregissøren og manusforfatteren Taika Waititi, som blant annet har regissert «Thor: Ragnarok», «Jojo Rabbit» og flere episoder av «Flight of the Conchords», vant i natt en Oscar for «best tilpassede manus».

Men i etterkant av prisutdelingen benyttet Waititi seg av muligheten til å kritisere Apple og deres Mac-tastaturer.

– Umulig å skrive på

Kritikken begynte da regissøren ble spurt om et fagforeningsspørsmål av journalister. En journalist lurte nemlig på hva manusforfatterne bør kreve av fogforeningen WGA i neste forhandlingsrunde.

Waititi dreiet samtalen over til å handle om Mac-tastaturene. Filmskaperen uttalte at disse tastaturene er «umulig å skrive på».

Annonse


– De har blitt verre. Det gir meg lyst til å gå tilbake til PC-er, sa Waititi.

Alt annet enn vellykket

Han sikter naturligvis til Apples Butterfly-tastatur, som selskapet endelig er på vei bort fra. Tastene på butterfly-tastaturene har en tendens til henge seg opp, klistre seg fast og generelt være mindre behagelig å skrive på en tastaturene selskapet benytter seg av tidligere.

Waititi poengterte at han var tilhenger av tastemotstand og at tastene beveger seg dypere enn de gjør i dagens Mac-tastaturer.

Kanskje han burde oppgradere til MacBook Pro 16″?

Nå hører det riktignok til i historien at Apple lanserte en MacBook Pro 16″-maskin i fjor høst og at denne maskinen inkluderer et nytt tastatur (med saksebryter-taster) som adresserer ovennevnte utfordringer. Det er ventet at Apple skal bytte ut tastaturet i andre MacBook-modeller i 2020/2021.

Se seansen her:

Kilde:
MacRumors

Annonse