Harddisk lagringsplass
Harddisk-kapasiteten kan iløpet av de nærmeste årene økes betraktelig.

Annonse


Japansk selskap med harddisk-gjennombrudd

Med de enorme datamengdene verden produserer i dag, vokser behovet for høyere lagringskapasitet på harddiskene våre.

Vi er allerede på vei mot å kunne produsere harddisker med 20 terabyte (TB), men japanske forskere kan ha funnet oppdaget en metode som legger til rette for langt større lagringskapasitet.

Mer data på mindre plass

Forskere i det japanske selskapet Showa Denko er allerede godt i gang med å utvikle neste generasjons harddisker. For å gjøre det benytter de seg av en teknikk kalt HAMR, som er en forkortelse for Heat assisted magnetic recording.

Med HAMR blir platelagerskivene på innsiden av harddisken varmet opp slik at materialet blir mer mottakelig for magnetiske effekter. Teknikken gjør det mulig å skrive data til mindre områder på disken, noe som øker datatettheten per skive. Det betyr altså høyere lagringskapasitet.

Annonse


80 TB innenfor rekkevidde

Selskapet har utviklet en ny magnetisk struktur som, kombinert med nye måter å styre temperaturen på, gjør det mulig å øke kapasiteten betraktelig sammenlignet med dagens harddisker.

Seagate skal senere i år starte leveransene av 20 TB-harddisker som benytter seg av HAMR-teknologien, men Showa Denko har allerede kommet så langt i utviklingen av teknologien, at 3,5″-harddisker med 80 TB nå er innenfor rekkevidde.

Det er foreløpig ikke kjent når produksjonen av 80 TB-harddiskene kan settes i gang.

Kilde:
PCMag

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse