VR død mor datter
Her ser du øyeblikket der moren «møter» sin avdøde datter.

Annonse


Her blir moren «gjenforent» med sin avdøde datter i VR

Jang Ji-sung mistet sin syv år gammel datter Nayeon i 2016 som følge av en dødelig sykdom.

VR-hodesett og «haptiske» hansker

Nå, tre år senere, har Ji-Sung blitt «gjenforent» med Nayeon, takket være VR. Vi skriver «gjenforent» i anførselstegn fordi hun tross alt ikke møter datteren sin på ordentlig, men som du kan se i videoklippet lenger ned i saken, er møtet like fullt en sterk opplevelse for den sør-koreanske moren.

Seansen ble vist frem i en dokumentar som ble sendt av Munhwa Broadcasting Corporation. I klippet ser du Jang stå foran en «green screen» mens hun har et VR-hodesett på seg. Hun har også på seg et par hansker med haptiske sensorer, noe som lar moren «holde» datterens hender.

Se det helt spesielle møtet her:

Annonse


Knekker sammen

Skaperne at den virtuelle representasjonen av datteren har jobbet hardt for å gjøre VR-avataren så realistisk som mulig. Det innebærer blant annet at VR-stemmen ligner på datterens stemme. Produsentene skal ha brukt åtte måneder på prosjektet. Teamet designet omgivelsene basert på en park moren og datteren pleide å besøke.

«Gjenforeningen» blir av det svært emosjonelle slaget. Jang begynner umiddelbart å gråte idet «datteren» dukker opp. Resten av familien blir også vitne til hendelsen.

– Kanskje dette er et ekte paradis. Jeg møtte Nayeon, som smilte til meg. Jeg tror jeg har opplevd drømmen jeg alltid hadde, sier Jang i et intervju med Aju Business Daily.

Hva tenker du om videoen og bruk av VR for å møte de døde? Ser vi konturene av en helt ny industri?

Kilde:
Futurism

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse