amd-intel

Annonse


Ferske ytelsestall lekket: – AMDs H-serie yter bedre enn Intels kommende CPUer

Da AMD annonserte Ryzen 4000-serien med prosessorer så var det de første x86-brikkene noensinne som er utviklet med 7nm-prosessen. Brikkene er i hovedsak ment for bærbare enheter og kommer som sådan i både en U-serie og H-serie med henholdsvis 15W og 45W.

– H-serien gir desktop-ytelse

AMD har uttalt store ting om særlig H-serien: for mens Ryzen 4800U ble sammenlignet med Core i7-1065G7 så mente de at H-serien tilbyr ytelse som er på nivå med stasjonære maskiner.

Eksempelvis mente de at Ryzen 4800H kommer til å gi bedre ytelse enn Core i7-9700K.

Nå er de første sammenligningene lekket og de viser Ryzen 4800H mot Comet Lake-serien til Intel som heller ikke har ankommet butikkhyller enda. Sammenligningen er gjort med en i7-10750H som i liket med H-serien til AMD lanserer senere i år.

Annonse


Helt rettferdig er ikke sammenligningen fra 3Dmark ettersom Ryzen R7 4800H er utstyrt med to kjerner ekstra og fire tråder mer enn Intel sin prosessor. Til gjengeld påpekes det at 3Dmark vanligvis favoriserer brikker med høyere klokkefrekvens.

AMD-brikken kommer klart best ut av de to med både grafikk og fysikkprosessering. Der Intel klarer å hevde seg er når det gjelder en kombinasjon med dedikert skjermkort og selve prosessoren, men en kan lure på om dette skyldes dårlig optimalisering i disse prototype-enhetene.

Kilde:
Neowin

Annonse