Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sony Xperia 2 kan bli markedets første med 5G-tilkobling og 4K OLED-skjerm. (Ill.: Ole Magnus Kinapel)

Første av sitt slag: – Sony Xperia 2 kan være verdens første 5G-telefon med 4K OLED-skjerm

Og Sony kan skryte av mer, ifølge ryktene.

Det er lenge siden Sony kunne skryte av spesielt gode salgstall for et av telefonene sine, men ting tyder nå på at Xperia 2 kan bli produktet til å gjenopplive dette segmentet deres en gang for alle.

Første med 5G og 4K OLED samtidig

Kinesiske MyDrivers melder nemlig at Xperia 2 kan annonseres under Mobile World Congress 2020 og at telefonen blant annet arver 4K OLED-skjermen så vel som bildeforholdet på 21:9 som fra før finnes i dagens Experia-modell, men at den får Snapdragon 865-brikke og X55-modem – også fra Qualcomm – for å legge opp til 5G-tilkobling.

Dersom ryktene stemmer så vil Sonys kommende flaggskipmodell være den første 5G-telefonen med en skjerm av slikt kaliber. Utover dette vil Sony sørge for IP68-sertifisering som en indikasjon på holdbarhet.

Kan filme i 8K

Også kameraet får seg en overhaling: det ryktes fire sensorer i Experia 2 med enten 48 eller 84MP på hovedsensoren, i tillegg til en ToF-sensor. Telefonen skal ifølge MyDrivers sin rapport også kunne ta videoopptak i 8K-kvalitet.

Den kinesiske rapporten spekulerer med en pris på rundt 870 dollar, tilsvarende rett under 8000 kroner. En annonsering kan finne sted i Barcelona under MWC neste måned der Sony antakelig skal holde en konferanse – vi skal følge med.

Kilde:
Wccftech

Stikkord: 4k, kamera, Mobil, sony, xperia, xperia 2