BankID er klar for svenske Huawei AppGallery. (Ill: Huawei.)

Annonse


BankID på vei til Huawei i Sverige

Huawei setter inn støtet for at norske brukere skal få et større utvalg lokale apper i Huaweis app-butikk. Går alt etter planen blir AppGallery på sikt en like relevant plattform som App Store og Google Play. Men det er helt klart et stykke å gå.

Endelig BankID

I dag kom nyheten om at svenskene får tilgang på BankID i Huaweis AppGallery, noe som ses på som en milepæl for selskapet. Og jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at BankID er uunnværlig for de fleste.

BankID bruker man til å logge inn på alt fra nettbank og førerkort til helsetjenester og offentlige tjenester. Derfor er det helt avgjørende at svenske Huawei-brukere får tilgang til tjenesten gjennom AppGallery nå som de ikke lengre får tilgang til Google Apper, eller får laste ned apper gjennom Google Play Store. De nye Huawei-telefonene nektes som kjent adgang til Google Play Services som følge av Trumps handelskrig.

I tillegg er svært mange andre apper avhengige av BankID for å fungere. Derfor vil dagens lansering sannsynligvis føre til at flere apper følger etter slik at Huawei på sikt får sitt eget komplette økosystem. Nylig sikret også Huawei seg sin egen kartløsning.

Annonse


Utvider staben

Huaweis nordiske organisasjon har de siste månedene ansatt 20 forretnings- og apputviklere for å få fart på etableringen av lokale apper i AppGallery. Forventningen er at antallet ansatte vil dobles på lang sikt. Ifølge Huawei har plattformen allerede 570 millioner brukere verden over og 1,3 millioner utviklere har registrert seg hos Huawei.

Kan ikke måle seg med Google og Apple

Selskapet selv har over 3000 utviklere som arbeider med å kode om eksisterende apper fra andre plattformer til AppGallery. Likevel er plattformen relativt sett liten med sine 55 000 apper. Til sammenligning har Google Play Store og Apple App Store 2,9 og 2,8 millioner apper.

Men ifølge Huawei setter de kvalitet over kvantitet. Det er ikke nødvendigvis antallet apper som er det viktigste, men at appene som eksisterer er gode.

Dialogen er i gang i Norge

Vi har vært i kontakt med Vipps AS (sammenslåtte Vipps, BankID og BankAxept) som sier at dialogen også er i gang her i Norge, men at det er usikkert når blant annet Vipps og BankID vil komme på plass i norske AppGallery.

Kilde:
Huawei

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse