google-sundar-pichai-microsoft-brad-smith
Sjefene hos Microsoft og Google er ikke helt på samme plan når det gjelder ansiktgjenkjenningsteknologi.

Annonse


Alphabet-sjefen er med på midlertidig stopp i teknologi for ansiktgjenkjenning

Sundar Pichai, sjefen i både Google og Alphabet, er positivt innstilt til EUs forslag for midlertidig bannlysning i teknologi for ansiktgjenkjenning. Microsoft-toppen Brad Smith derimot er hakket mindre åpen for ideen, og mener at det blir en feil måte å løse potensielle problemer på.

Pichai mener myndighetene bør ta stafettpinnen hvis de vil

Pichai uttalte seg nylig om EU-forslaget under en Bruegel-konferanse i Brussel der han mente at det er viktig for ansvarlige myndigheter å håndtere problemstillingen gjennom regulering før det for sent.

Hans kommentar var at det bør være opp til myndighetene å lede veien videre på dette området.

I motsetning til Pichai så er Brad Smith i Microsoft uenig i EU sin potensielle tilnærming innen ansiktgjenkjenning i tiden fremover. Blant annet argumenterte han med at slik teknologi med fordel kan benyttes av ikke-statlige organisasjoner til å finne savnede barn, og at han ikke kan godkjenne å frata dem denne muligheten med god samvittighet.

Annonse
– Må bruke teknologien for å forbedre den

Smith mener dessuten at det er viktig at man først identifiserer problemer knyttet til teknologien som man deretter oppretter regler og veiledning for å sørge for at det ikke brukes til masseovervåking.

– Den eneste måten å forbedre teknologien på er å bruke den, ifølge Microsoft-toppen.

Reuters har sett et lovforslag der EU tar klare forholdsregler på AI (kunstig intelligens) for å bedre ivareta personvern og datarettigheter. Google med Pichai i spissen skal ha etablert en rekke forholdsregler for å gjøre oppmerksom på hva som kan gå galt med AI-bruk. Eksempelvis med bruk av såkalte deepfakes, der Google skal ha åpnet flere datasett som gir mulighet til å skille slikt innhold fra ekte innhold.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse