Steve Jobs
Et omfattende, uoffisielt Apple-arkiv er nå tilgjengelig på nett.

Annonse


Dette arkivet inneholder alt Apple har gjort

Apple-historien begynte i en liten garasje i 1976 og 44 år senere er selskapet et av de største i verden.

Hvis du er interessert i historien og ønsker å ta en tur ned «memory lane», kan vi anbefale «The Apple Archive». Det er et uoffisielt Apple-arkiv som inneholder det meste Apple har gjort – alt fra bilder, videoer og reklamer ligger åpent på nett. Ifølge 9to5Mac består databasen av 15 000 filer som utgjør litt i underkant av 1 terabyte med data.

Saken fortsetter under bildet.

Enten du ønsker å gjenoppleve gamle WWDC-utgaver, TV- reklamer og interne opplæringsvideoer, er dette arkivet stedet å besøke. Arkivet inneholder til og med de offisielle macOS og iOS-bakgrunnene.

Annonse
AirPower-reklamen du aldri har sett

En av de mest interessante elementene i arkivet er en hittil ukjent reklame for Apples skandaleomsuste ladematte AirPower. Apple skulle egentlig lansere AirPower i fjor, men like før lansering annonserte selskapet at produktet var kansellert.

Utfordringer med overoppheting skal ha vært årsaken til at Apple valgte å skrinlegge produktet. I reklamen, som aldri ble offentliggjort, får vi se hvordan Apple planla å markedsføre ladematten.

Arbeidet med det uoffisielle Apple-arkivet ble satt satt i gang av Sam Gold etter at YouTube-kanalen EveryAppleVideo ble tatt ned. Mye av innholdet stammer nettopp fra denne kanalen. Arbeidet med arkivet er ikke ferdig, ifølge Gold – det vil oppdateres kontinuerlig.

Lanseringen av Apples nettbutikk i 1997:

Pressebilde i forbindelse med iMovie-lanseringen i 2000:

iMovie 2 2000
Dette bildet ble brukt i markedsføringen av iMovie 2 i 2000.

Besøk applearchive.org for flere nostalgi-opplevelser.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse