Sony PlayStation kontroller
Let's Go Digital har laget et 3D-bilde basert på skissene i Sony-patentet.

Annonse


Slapp helt av, dette er heldigvis ikke den nye PS5-kontrolleren

Ok, det er like greit å avklare det først som sist: bildet øverst i denne saken er ikke et offisielt Sony-bilde, men det en 3D-skisse av et nylig oppdaget Sony-patent. Bildet er snekret sammen av den nederlandske nettsiden Let’s Go Digital – samme nettsted som var først ute med å publisere bilder av PS5-utviklersettet.

De ekte, offisielle tegningene av kontrolleren ser slik ut:

Merkelig kontroller, men spennende muligheter

Så hva er denne rare greia? For det første håper vi den ikke blir seende ut som på bildet øverst i saken. Selv Let’s Go Digital påpeker at dette umulig kan være det endelige designet. Selve kontrolleren byr imidlertid på en rekke spennende muligheter.

Kontrolleren kan visstnok koble seg til alle slags mulige enheter samtidig ved hjelp av Bluetooth og Wi-Fi, samt overføre data mellom dem. Du skal for eksempel kunne koble den til både PC-en, konsollen og smart-TV-en.

Annonse


Du skal kunne strømme PC-spill direkte på TV-en via kontrolleren. Eller du kan bruke enheten for å sende filer mellom enhetene dine. Sony har også lyst til å gi kontrolleren kontektsbasert informasjon. Det vil si at valgene på skjermen vil endre seg ut i fra hvor du befinner deg.

Er du hjemme vil du for eksempel kunne få opp relevante spill, mens du kan få rask tilgang til kart når du er på farten. Kontrolleren skal også bestå av en fingersensor, gyroskop og pulsmåler.

Lanseres sammen med PS5?

Den vil visstnok beholde flere elementer fra de klassiske DualShock-kontrollerne. Den skal riktignok være rektangulær, men har de velkjente kryss, runding, trekant og firkant-knappene. Den får også en D-pad og to triggerknapper på baksiden. Når det gjelder skjermteknologi vil Sony trolig benytte seg av LCD, ifølge Let’s Go Digital.

Nettstedet foreslår at Sony kommer til å lansere denne kontrolleren samtidig som PS5 kommer i butikkhyllene før jul neste år.

Kilde:
Let’s Go Digital