Huawei Mate 30
Mate 30 har ingen amerikanske deler.

Annonse


Huawei Mate 30 har ingen deler fra USA

Huawei har i lang tid benyttet seg av amerikanske deler for å produsere sine mest populære smarttelefoner. Med en rekke seriøse sanksjoner fra myndighetene i USA havnet Huawei i en kinking posisjon.

Fant alternative leverandører

Men med lanseringen av Mate 30 beviser det kinesiske selskapet at de er kapable til å produsere smarttelefoner selv uten en eneste amerikansk del.

For det er nemlig det en fersk «teardown» av Mate 30 viser, ifølge The Wall Street Journal.

Analyser utført av UBS og Fomalhaut Techno Solutions viser at Huawei har funnet flere nye ikke-amerikanske leverandører for de viktigste delene av telefonen.

Annonse


Her er noen eksempler

  • Wi-Fi og Bluetooth-brikkene er fra Huaweis egen HiSilicon-avdeling. Tidligere har selskapet benyttet seg av Broadcom-brikker.
  • Qualcomm og Intel er byttet ut til fordel for japanske Murata og taiwanske MediaTek. Dette gjelder for flere av delene i telefonen.
  • Lydforsterkerne er levert av nederlandske NXP istedet for amerikanske Cirrus Logic.

Men…

Til tross for at Huawei ser ut til å ha klart seg relativt greit uten amerikanske leverandører, foretrekker Huawei å gjenoppta handelen med dem. Selskapet har «et klart ønske om å fortsette å integrere og kjøpe komponenter fra amerikanske partnere», sier en Huawei-talsperson Wall Street Journal.

«Hvis det viser seg å være umulig på grunn av avgjørelsene som den amerikanske regjeringen har tatt, vil vi ikke ha noe annet valg enn å finne alternative leverandører fra ikke-amerikanske kilder», sier talspersonen.

Når sant skal sies så bruker Huawei fortsatt flere amerikanske deler i noen av selskapets nye produkter. Mate 30 Pro 5G bruker for eksempel brikker fra Qualcomm. Huawei har tidligere sagt at de har hamstret komponenter fordi de forventet sanksjoner.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse