Facebook Viewpoints
Facebook Viewpoint er lansert i USA.

Annonse


Facebook betaler deg for å få vite mer om deg

Facebook vet tydeligvis ikke nok om oss, for nå lanserer selskapet en ny app kalt Facebook Viewpoints, der du tjene penger på å fortelle dem mer om deg selv.

«Den beste måten å gjøre produkter bedre på er å få innsiktene direkte fra folk som bruker dem», skriver Facebook om den nye appen, som foreløpig kun er tilgjengelig i USA. Appen lanseres i resten av verden neste år.

45 kroner på 15 minutter

Når du er registrert vil du motta en invitasjon til å bli med på ulike spørreundersøkelser. Den første undersøkelsen handler om hvordan sosiale medier påvirker deg på et psykisk plan. Facebook hevder at målet er å «bygge bedre produkter som tar sikte på å begrense de negative påvirkningene av sosiale medier, samt forbedre fordelene»

Facebook hevder at de vil være åpne om hvilken informasjon som samles inn og hvordan den vil bli brukt.

Du får poeng for hver undersøkelse du deltar i. Den første undersøkelser tar ca 15 minutter å svare på og gir deg 1 000 poeng, noe som tilsvarer rundt 45 kroner.

Betaler deg via PayPal

For å få utbetalt pengene må du ha tjent en viss sum, dog er den nøyaktige summen ikke kjent på nåværende tidspunkt. Facebook sender for øvrig pengene gjennom PayPal og de skal være på kontoen innen 7- 10 dager etter at den magiske utbetalingsgrensen er nådd.

Facebook sier at de ikke vil selge Viewpoints-informasjonen din til tredjeparter eller dele aktiviteten din uten at du godkjenner det. Det høres jo greit ut, helt til man husker på alle skandalene Facebook har vært involvert i de siste årene. Det gjenstår å se om Viewpoints går i noen av de samme fellene.

Kilde:
The Next Web

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse