qoocam-8k-kamera-360
KanDaos QooCam 8K er nok ikke helt på nivå med konkurrenter som Insta360 Pro 2 som tilbyr 360-innhold på profesjonelt nivå, men til gjengjeld er den langt billigere.

Annonse


Verdens minste 8K 360-kamera truer GoPro med pris og oppløsning

Insta360 og GoPro har rukket å etablere seg innen 360-kameraer med liten og kompakt formfaktor, men nå kommer det en annen aktør i bildet som kan true begge.

Slår konkurrenter i oppløsning

Mindre kjente KanDao har nemlig lansert sin andre 360-kamera som kan passe i lommen: QooCam 8K. Kameraet danker ut både Insta360 One X og GoPro Max med hensyn til oppløsning, der de to sistnevnte har henholdsvis 5,7K og 5,6K.

Kameraet er priset til 589 dollar som tilsvarer litt over 5000 norske kroner, og kommer med en rekke finesser som bildeoverlapping i sanntid og såkalte “8K express edits” på telefonen din.

Kameraet kan ta videoopptak i 30 bilder i sekundet med 8K-oppløsning, eller 4K med 60 bilder i sekundet – alternativt 30 bilder i sekundet. Direktestrøm gjennom mobilen er for øvrig begrenset til 4K, og enheten har det som kalles SuperSteady-funksjonalitet der det brukes et gyroskop med seks akser.

Annonse
Maskinvaremessig har den en 2.4-tommers OLED-touchskjerm som lar deg gjøre forhåndsvisning av innholdet samt foreta raske endringer i farta, og kameraet er en 20-megapikslers sensor på hver side. Batteriet er på 3600mAh og tillater hurtiglading. Den innebygde lagringsplassen utgjør 64GB, du har muligheter for mer lagring gjennom microSD og enheten har søttte for både WiFi og Bluetooth.

KanDao QooCam 8K

KanDao tar nå imot forhåndsbestillinger for QooCam 8K, og kameraet er ventet å sendes ut til kunder fra desember og utover.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse