Annonse


Ser ut som Apple Watch – koster bare halvparten så mye

Forrige uke kunne vi dele flere detaljer om en kommende smartklokke fra Xiaomi.

Nå, en uke senere, har selskapet offisielt trukket sløret av sin første smartklokke, kalt Mi Watch. Vi kan like gjerne gjenta det mest åpenbare – den ligner veldig på Apple Watch.

Saken fortsetter under bildet.

Men det er noen vesentlige forskjeller her, og det mest vesentlige er prisen. Mi Watch koster nemlig rundt 1 700 kroner. Apple Watch Series 5 koster mer enn dobbelt så mye for den billigste modellen.

Annonse


I tillegg kjører Xiaomi-klokken en tilpasset utgave av Wear OS, kalt MIUI For Watch.

Apple Watch-klone

Men rent utseendemessig er det umulig å ikke trekke linjer til Apples smartklokke. Mi Watch har et kurvet rektangulært berøringsfølsomt panel på 1,78 tommer, med en pikseltetthet på 326ppi.

Den har også en klokkekrone som kan brukes for å scrolle i grensesnittet, samt en liten knapp under kronen (noe Apple Watch også har). Baksiden er av keramikk og rammen er av aluminium.

Batteriet er på 570mAh, noe Xiaomi sier gir deg en batteritid på 36 timer under normal bruk.

Saken fortsetter under bildet.

Funksjonsrik klokke

Mi Watch kjøres av Qualcomm Snapdragon Wear 3100-prosessoren og har 1 GB RAM samt 8 GB lagringsplass.

I tillegg har den både Wi-Fi, Bluetooth, NFC-funksjonalitet, over 100 urskiver, og pulsmålende egenskaper. I tillegg kan man aktivere eSIM på klokka, noe som gjør at man kan få nettilgang over 4G-nettet.

Det er mulig å spore 10 fysiske aktiviteter med klokka, det inkluderer blant annet vanlig gange, løping, svømming og klatring.

Foreløpig kun i Kina

Alt ligger egentlig til rette for at Mi Watch kan bli et svært aktuelt klokkekjøp for mange, men dessverre skal den foreløpig selges kun i Kina (fra 11. november).

Det er ikke sagt noe om en eventuell global lansering.

Kilde:
Android Authority

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse