apple-5g-iphone-pris
Neste års iPhone-modeller vil ha betraktelig større kostnadsposter i forbindelse med anskaffelse av komponenter.

Annonse


Den store ulempen med neste års 5G-iPhone blir behovet for større og dyrere hovedkort

Når Apple neste år introduserer 5G-familien med iPhone-modeller så er det ventet at disse får de fleste aktiviteter unna med hastigheter man ikke har sett maken til før. Det kommer med en pris: Apple Insider melder at komponentene en trenger for å støtte 5G på iPhone kan komme på betraktelig høyere priser enn dagens.

Hvem tar på seg kostnaden?

Apple Insider baserer informasjonen på et notat fra Kuo til investorer. Her påpeker analytikeren at hovedkortet i 2020-modeller av iPhone må være 10 prosent større for å gå sammen med nyere modemteknologi. Denne økningen kommer ikke gratis – han spår en kostnadsøkning på 35 prosent for å få bukt med denne overgangen.

En kostnadsøkning som – for å understreke – ikke gjelder for selve telefonen, men for Apples kostnad knyttet til det å skaffe selve komponenten det gjelder.

Hvorvidt effekten av dette bakes inn i sluttprisen for iPhone-kjøpere er det for tidlig å si noe om, men vi har allerede indikasjoner på at iPhone 12 blir enda dyrere enn dagens modeller, i hovedsak argumentert i 5G-tillegget.

Annonse


Det er varme- og opphetingsproblemet knyttet til 5G-teknologi som er årsaken til at man trenger større plass, sammen med behov for et fysisk større areal for riktig montering av den nye antenneteknologien.

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse