Jeff Bezos
Bill Gates overtar plassen som verdens rikeste.

Annonse


Amazon-sjefen er ikke lenger verdens rikeste

Amazon-grunnlegger og toppsjef i selskapet, Jeff Bezos, har siden 2018 kunnet smykke seg med tittelen «verdens rikeste».

Gates tilbake på topp

Men da Amazon la frem sine kvartalstall i går sank aksjene kraftig, noe som brakte Bezos’ formue ned til 103.9 milliarder dollar.

Dermed er det en annen kjent mann som overtar førsteplassen. Bill Gates’ formue er nå større enn Bezos sin formue. Gates er nemlig god for 105.7 milliarder dollar.

Microsoft-grunnleggeren har ikke vært en del av Microsoft siden 2014. Den gang bestemte Gates seg for å fratre som styreformann i selskapet han grunnla i 1975. Han er fortsatt styremedlem, men Gates fokuserer nå mest på sin private veldedighetsorganisasjon – Bill & Melinda Gates Foundation – som han styrer sammen med sine kone Melinda Gates.

Annonse


Ekskona blant de rikeste i verden

Det er dog ikke bare aksje-fallet som bidrar til at Amazon-grunnleggeren mister tittelen. Bezos skal ha overført en fjerdedel av sine Amazon-aksjer til sin ekskone MacKenzie Bezos, som en del av skilsmisseoppgjøret som nylig ble avsluttet.

MacKenzie Bezos er ifølge Forbes god for 32.7 milliarder dollar, noe som plasserer henne på topp 20-lista over de rikeste i verden.

Tunge investeringer

Amazon rapporterte torsdag et inntektsfall på 26 prosent etter skatt. Det er dermed selskapets første resultatfall siden 2017. Markedet reagerte negativt på nyheten, og aksjene falt nesten 9 prosent i løpet av de første 20 minuttene etter at handelen stengte.

Selskapet sier at de investerer tungt i logistikk og infrastruktur for å nå målet om leveringsgaranti på én dag for Amazon Prime-kunder. I juli kunne selskapet opplyse at de har brukt «litt mer» penger på dette enn de hadde estimert.

Kilde:
Forbes