toyota-mirai

Annonse


Toyota i strupen på Tesla med hydrogen-basert sedan

I natt kunne Toyota Motor Corp vise frem en fullstendig overhalt, hydrogenbasert sedan som er deres forsøk på å opplive etterspørselen på en spesiell type kjøreteknologi innen brenselcelle som de håper på å gjøre mainstream en gang for alle.

Lengre rekkevidde

Den japanske bilprodusenten har lenge drevet med utvikling av slik brenselcelle-teknologi som de siste årene har blitt overskygget av batteribaserte, elektriske kjøretøy. For dette konseptet har de benyttet samme plattform som LS-serien til luksusmodellene deres i Lexus. Den nye, hydrogenbaserte Mirai-modellen kjører nå lengre enn forgjengeren og lagrer hydrogen på en ny måte.

Rekkevidden skal ifølge Reuters være på omkring 700 kilometer, 30 prosent mer enn forrige generasjon.

Under presentasjonen fortalte Yoshikazu Tanaka at de ønsket å lage en bil folk faktisk ønsker å kjøpe – uavhengig av økovennlighetsstempelet. Bilen skal være morsom å kjøre, understreket han.

Annonse


Billigere å produsere

Designmessig kan man ikke nekte at Toyota har hentet et par elementer fra Prius. Alt er likevel formet i en mer sportslig pakke. På grunn av at Toyota legger om til masseproduksjon av bilen så påpeker Tanaka at nye Mirai også vil være billigere å produsere sammenlignet med forgjengeren.

Toyota ønsket ikke å avsløre den europeiske prisen for bilen, men kunne melde at den blir tilgjengelig i Europa, Japan og Nord-Amerika sent neste år.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse