Surface Pro 7
Dette er trolig Surface Pro 7.

Annonse


Onsdagens Surface-arrangement er det største på mange år – dette kan du forvente

Onsdag 2. oktober skal Microsoft avholde et stort Surface-arrangement i New York City.

Microsoft-sjef Satya Nadella vil selv være til stede, sammen med Surface-sjef Panos Panay.

Det ryktes at arrangementet er såpass stort at det vil overgå Surface-arrangement fra 2015. Og det var et viktig år, ettersom både Surface Book, Microsoft Band 2, Surface Pro 4 og tre Lumia-modeller ble avduket.

Hva kan Microsoft gjøre for å toppe 2015? Det skal vi ta en titt på i denne saken.

Annonse


De virkelig store lekkasjene har uteblitt i forkant av avdukingen. Dermed ligger det an til et usedvanlig spennende arrangement.

Ifølge ryktene får vi se oppgraderte varianter av både Surface Pro og Surface Laptop. I tillegg ventes en enn så lenge mystisk ARM-basert Surface-enhet.

Surface Pro 7

I fjor kom sjette generasjons Surface Pro i en sort, matt utgave. Den kom imidlertid uten USB-C. Det forventes at den nye Surface Pro-enheten får USB-C i år.

I tillegg til USB-C anses det som sannsynlig at Surface Pro 7 får Intel nyeste 10. generasjons prosessorer. Ifølge ett rykte kommer også maskinen i flere farger enn før.

Vi kan potensielt også stifte bekjentskap med en ny Surface Pen som støtter trådløs lading. Det tyder en nylig FCC-registrering på.

Lekkeren WalkingCat har delt bilder av det som skal være promo-material for både Surface Pro 7 og Surface Laptop 3. Mer om sistnevnte lenger ned i saken.

Dersom bildene er ekte tyder mye på at disse enhetene forholder seg stort sett identisk med tidligere modeller rent designmessig. Men fordi vi ser bare baksiden av enhetene, og de er ganske langt unna fotografen, er det vanskelig å slå fast noe som helst. 

ARM-basert Surface

Det har i lang tid versert rykter om at Microsoft jobber med en ARM-basert Surface-enhet. Trolig får vi se denne for første gang onsdag.

Microsoft har angivelig jobbet med Qualcomm om denne enheten. Den leveres trolig med selskapets nyeste 8cx-brikke som ble avduket i fjor.

Dette er spesielt spennende med tanke på at Samsung introduserte sin ARM-baserte Galaxy Book S tidligere i år. Samsung lover 23 timer batteritid. Kan Microsofts ARM-Surface ta opp kampen ved å lansere noe lignende som yter i nærheten av dette? I så fall hvordan skal denne enheten se ut?

WalkingCat hevder at det kommer en Surface Pro-enhet med tynnere rammer og LTE/4G-støtte. Det kan tenkes at dette er den ARM-baserte enheten som ryktene har dreid seg rundt.

Men tør Microsoft å la den ARM-baserte enheten bære «Pro»-navnet? Svaret får vi på onsdag.

Surface Laptop 3

Det ligger an til nye Surface Laptop 3-modeller førstkommende onsdag. Mens Surface Laptop 2 kommer i bare en 13,5″-modell, forventes det at Laptop 3 kommer i en 15″-utgave også.

Ryktene skal ha det til at denne serien skal benytte seg av AMD-prosessorer for første gang. Det er foreløpig uklart om dette gjelder kun 15″-modellen eller om også 13,5″-modellen får AMD-brikker.

WalkingCat hevder også at Surface Laptop 3 kvitter seg med det beryktede Alcantara-stoffbelegget. I tillegg hevder Twitter-brukeren at maskin(e) får utskiftbare SSD-disker.

Endelig mer informasjon om Windows Lite?

Onsdagens arrangement er altså sentrert rundt Surface-produktene.

Men Microsoft kan også finne på å fortelle oss mer om noe helt annet, nemlig fremtidens Windows.

I lang tid har ryktene svirret angående en ny Surface-enhet med doble skjermer. Denne har gått under kodenavnet «Centaurus» og skal visstnok kjøre en lettere utgave av Windows, kjent som Windows Lite.

Microsoft demonstrerte denne enheten under et internt møte tidligere i år. Demonstrasjonen viste oss at Microsoft har kommet langt med denne enheten og at den ikke lenger befinner seg på prototyp-stadiet.

Denne maskinen ventes å være en mer Chrome OS-aktig maskin ettersom den kjører Windows Lite.

Windows Lite er designet spesifikt for å kjøres på brettbare enheter samt enheter med flere skjermer. OS-et er bygget på Microsofts modulære Windows Core OS.

Høyttaler for Microsoft Teams

I tillegg til ovennevnte enheter kan Microsoft potensielt vise frem en Surface-høyttaler. Det er allerede oppdaget et patent som antyder at selskapet jobber med en portabel høyttaler som er utviklet spesifikt med Microsoft Teams i tankene.

Høyttaleren skal ha et Google Home Mini-aktig design, med fysiske knapper på toppen for volum og anropsfunksjoner. Toppen av høyttaleren skal være omkranset i stoff-material.

Microsofts store Surface-arrangement sparkes i gang onsdag, 2. oktober, kl 16.00. Vi dekker naturligvis det hele fortløpende på våre nettsider.

Hvilke forventninger har du til Microsoft?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse