Eagle Prime
Eagle Prime auksjoneres bort.

Annonse


Nå kan denne roboten bli din

Det amerikanske selskapet MegaBots har spesialisert seg på å utvikle gigantiske roboter som skal kunne delta i slåsskamper med andre roboter.

Megabots er konkurs

Men dersom du hadde gledet deg til å se selskapets robot i aksjon i ringen fremover, må du forberede deg på å bli skuffet. Megabots er nemlig slått konkurs, og selskapet har nå lagt ut sin Eagle Prime-robot på eBay.

Den fungerende 15 tonn tunge roboten leveres sammen med en container full av deler. Roboten har kun noen kosmetiske skader, men ifølge Megabots-gründer Matt Oehrlein, er hovedutfordringen at det koster mye penger å vedlikeholde roboten. Megabots har rett og slett ikke klart å gjøre bedriften lønnsom.

Det skal ha kostet 2,5 millioner dollar, 22,5 millioner kroner, å utvikle Eagle Prime. Store deler av kostnadene ble dekket gjennom folkefinansiering.

Annonse


Har bare ett ønske

Nå er Megabots altså konkurs fordi de ikke har nok penger til å betale rentene på lånet fra banken. Derfor selger de så mange av sine eiendeler som mulig, slik at de kan betale deler av lånet før selskapet formelt slås konkurs.

Oehrlein påpeker at han ikke forventer at en potensiell kjøper skal fortsette driften på samme måte som Megabots. Det viktigste for gründeren er at roboten ikke havner på søppeldynga.

Og det er noe interesse for Eagle Prime. Det hittil største budet er på 457,336.29 kroner. Auksjonen startet på 1 dollar, og avsluttes 3. oktober.

Kjøperen må imidlertid være klare over følgende; han/hun må betale frakten selv. Og ifølge Oehrlein kan fraktkostnadene komme på over 100 000 kroner….

Kilde:
eBay / TechCrunch

Annonse