google
Google etterforkes nå av nesten alle av de 52 delstatene. Kun California og Alabama ønsker ikke se nærmere på selskapet i forhold til monopol-praksis.

Annonse


Er dette starten på slutten for Google slik vi kjenner selskapet?

Nesten alle de amerikanske delstatene, bortsett fra Califonia og Alabama, har startet etterforskning av Googles annonsebusiness.

Google kan bli delt opp

Årsaken er at Google har nær monopol på nettsøk, søkeplattformen som også selger annonser. En annen årsak er at delstatene ikke liker det faktum at om man søker etter en tjeneste, for eksempel en lege, at det på topp dukker opp legekontorer av dårlig kvalitet om legen betaler for det.

Både demokratene og repbulikanserne i USA er enige i at Google er potensiell trussel mot innovasjon på nett.

Raker inn penger

Det forventes av Google vil tjene 48 milliarder dollar (429 milliarder kroner) for kun sin annonseplattform på nett – dette innebærer at de har fingrene i 75 prosent av alle pengene som brukes på nett-annonsering i USA. Dette ifølge eMarketer.

Annonse


Dominerer på nett

Høyesterettsdomstolens riksadvokat for Texas, Ken Paxton, hadde følgende og si om undersøkelsen som ble lekket samtidig som det ble kjent at noen delstater også undersøker Facebook:

“De dominerer kjøpersiden, selgersiden, auksjonsdelen og videoer med YouTube.”

“Det er ingenting galt i utgangspunktet å være en stor spiller, men bare om det gjøres på en fair måte,” mener Sean Reyes fra Utah.

Jeff Landry, fra Louisiana mener at Google “er en eksistensiell trussel mot den virtuelle markedsplassen”.

USA prøvde også for seks år siden og endre måten Google opererer på, men ente med bare å kreve mindre endringer. EU har ikke vært langt nær så snille, og allerede gitt dem bøter på 9 milliarder dollar (80,3 milliarder kroner) i løpet av de siste tre årene.

Kilde:
Washington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse