Ford selvkjørende
Ford satser på selvkjørende biler. Her er en av selskapets testbiler.

Annonse


Ford: – Selvkjørende biler varer bare i fire år

Tesla tilbyr stadig vekk flere funksjoner som bringer bilene nærmere målet om fullstendig selvkjørende egenskaper. Andre bilprodusenter, som Nissan, jobber målrettet mot en fremtid med selvkjørende biler. Det samme gjør Ford.

Enkelte frykter en framtid der det ikke finnes biler som styres manuelt av mennesker, men ifølge Ford vil det trolig aldri skje.

– Min minste bekymring

Sjef for Fords selvkjørende bil-teknologi, John Rich, sier i et intervju med The Telegraph at selvkjørende biler kun vil vare i fire år. Han frykter derfor ikke for salget av Ford-biler.

– Det som bekymrer meg minst i denne verden er fallende etterspørsel for biler. Vi kommer til å slite ut og ødelegge en bil hvert fjerde år i denne businessen, sier Rich.

Annonse
Han argumenterer med at billigere og mer effektive biler vil føre til at de også blir brukt mer. Spesielt gjelder dette selvkjørende biler som brukes for å frakte varer og gods.

– Alt av bevis som vi har sett, viser at når du bringer kjørekostnadene ned per mil, vil antall reiste mil økes, sier han.

Hva tenker du om Ford-sjefens påstand?

Kilde:
Teslarati

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse