intel-comet-lake
Intels Comet Lake endrer ikke mye på arkitekturen vi er kjent med fra Whiskey Lake. Det innebærer også at 14nm-oppskriften ikke er endret.

Annonse


Sjekk hvilke nye Comet Lake-prosessorer Intel har annonsert

Intel gjorde det for litt siden klart at de kommende Ice Lake-prosessorene (i sin tiende generasjon) består av 10nm-brikker for både vanlige bærbare og ultrabook-modeller etter flere års utsettelser. Noe vi tok for gitt var at alle seriene i den tiende generasjonen med prosessorer fra selskapet skulle baseres på 10nm-prosessen, men her tok man nok feil.

Til bruk i produktivitet

I dag annonserte de Comet Lake-serien med prosessorer sammen med en fin sammenligning mellom de to plattformene:

Brikkeprodusenten understreker at Comet Lake er myntet på produktivitetssegmentet mens det på en annen side verserer rykter om at selskapet bruker prosessorene som en midlertidig løsning på grunn av problemer med forsyningen av 10nm-brikker.

Bruker Intel UHD-grafikk

Uansett, Intel lover 16 prosent bedre ytelse ved generell bruk sammenlignet med Whiskey Lake, og 41 prosent bedre ved bruk av Office 365-programmer. Sentralt er det dessuten at Comet Lake kommer med Intel UHD-grafikk fremfor Iris Plus-grafikk som finnes i Ice Lake.

Annonse


Comet Lake skilles i U- og Y-serien:

Man kan forvente de nye type prosessorene i PC-er rundt juletider. Dell er blant den første produsenten til å benytte slike i sine bærbare maskiner, men vi kan se for oss at det blir annonsert en rekke nye bærbare som tar utgangspunkt i Comet Lake-utvalget.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse