Tumblr-automattic-wordpress-verizon-yahoo
Tumblr selges med en liten prislapp til WordPress-eieren Automattic.

Annonse


Tumblr ble solgt til Yahoo for nær ti milliarder – så lite videreselger de for

Verizon har i natt annonsert salget av bloggplattformen Tumblr til Automattic, selskapet bak WordPress. Det er salgsummen som får de fleste til å stusse litt: fra flere hold oppgis det at Automattic tar over selskapet og deres 200 ansatte for under tre millioner dollar, altså omkring 25 millioner norske kroner.

Det utgjør kun en svært liten brøkdel av hva Yahoo bladde opp for plattformen i 2013, med nærmere ti norske milliarder kroner. Med på kjøpet får altså WordPress-eieren 200 ansatte.

Ble fjernet fra App Store

I det store og det hele virker ikke Verizon særlig påvirket av salget, og i senere tid har man fått indikasjoner på at selskapet bare ville kvitte seg med bryet som er Tubmlr, og at prisen ikke har vært en særlig viktig faktor i beslutningen. Det kommer til uttrykk i The Wall Street Journal sitt oppslag der de siterer folk med kjennskap rundt temaet.

Sist desember dominerte Tumblr nyhetsbildet da de annonserte nyheten om å fjerne alt voksenrelatert innhold som kunne oppfattes som pornografisk materiale etter å ha fått applikasjonen sin fjernet fra App Store. Det skal fortsette slik, ifølge Automattic-sjefen Matt Mullenweg.

Annonse
I et intervju forteller Mullenweg at han selv har vært en Tumblr-bruker lenge og at plattformen heretter kan anses som komplementært til WordPress.

Det er bare for moroskyld“, forteller Automattic-sjefen. Man forventer ingen drastiske endringer i noen av plattformene med det første.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse