google-chrome-76
Google Chrome er oppdatert for Mac, Windows og Linux.

Annonse


Chrome 76 ute for Mac, Windows, Linux: Flash er blokkert som standard, og Inkognito-smutthull er tettet

Google ruller ut i dag ut den nyeste versjonen av Chrome for Mac, Windows og Linux. Nevneverdig i første rekke er for Chrome 76 at Flash blokkeres som standard i tillegg til at Inkognito-brukere får en mer anonym opplevelse fremover ved at modusen blir vanskeligere å oppdage.

Mer effektiv på alle måter

Google har vært en stor HTML5-forkjemper det siste tiåret der de har oppfordret nettsteder til å legge om fra Flash for raskere, tryggere og mer batterieffektiv nettlesning. Tidlig i 2017 blokkerte Chrome Flash-elementer som ble omgjort til HTML5 som standard, og brukere måtte selv manuelt aktivere Adobes plug-in på hver enkelt side dersom de ønsket dette.

I sommeren 2017 annonserte Adobe selv at de skulle slutte å støtte Flash. Google fulgte raskt opp med å annonsere at de skulle fjerne det helt fra nettleseren innen sent i 2020.

Den nyeste utviklingen kommer altså i forbindelse med Chrome 76 som effektivt blokkerer Flash, men brukeren har fremdeles mulighet til å reversere denne effekten i innstillingene ved behov.

Annonse
Bruker du Inkognito for å gjemme deg?

Den andre store endringen relateres til bruk av Inkognito. Forskjellige nettsider har fått verktøy til å oppdage Inkognito og hindrer deg på den måten å for eksempel lese en artikkel som er bak en betalingsmur etter et gitt antall artikler.

Chrome 76 tar opp kampen mot dette ved å fjerne en av mulighetene nettsidene har til å oppdage om brukeren har aktivert Inkognito.

I tidligere versjoner av Chrome kunne du støte på denne meldingen.
I tidligere versjoner av Chrome kunne du støte på denne meldingen.

Chrome 76 tilbyr en rekke andre små endringer som kan være med på å gjøre den helhetlige nettleser-opplevelsen bedre i tillegg til å tilby større grad av sikkerhet. Den nye versjonen av nettleseren er nå tilgjengelig for Windows, Mac og Linux. 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse