Bærbar aircondition skal redde deg fra svette somre

Bærbar aircondition
Sony planlegger å redde svette mennesker fra varmen ved hjelp av en bærbar aircondition.

Sommeren er her, og med den kommer det høye temperaturer. Det er deilig å ikke bli pisket i fjeset av regn eller snøfokk, men det begynner kanskje å bli litt for mye av det gode når gradestokken viser over 35°C. Hadde det ikke vært deilig med en bærbar aircondition?

Kle den på deg

Å måtte bevege seg ute i slike temperaturer gjør en veldig utsatt for svette, og jobber man i et selskap med streng dresskode vil man muligens måtte dra med seg et ekstra skift på jobb. Dette problemet har Sony tenkt å løse med en aircondition som man kler på seg.

Sony har kalt apparatet for Reon Pocket, og det ligger for tiden ute på Sonys egen crowdfundingnettside – der prosjektet for øvrig allerede er ferdigfinansiert. Prisen er satt til i overkant av 1 000,- kroner.

Annonse

Trenger en spesialdesignet t-skjorte

Apparatet festes i en lomme bak på en spesialdesignet t-skjorte. Den funker imidlertid ikke bare om sommeren, den kan nemlig også holde deg varm om vinteren.

Reon Pocket benytter seg av peltiereffekten for å absorbere eller avgi varme. Man kontrollerer apparatet ved å bruke en app, men det foreligger planer om en automatisk modus før lansering.

Reduserer temperaturen med opptil 13°C.

Ifølge Sony skal apparatet kunne ta ned temperaturen med 13°C. Sony påstår videre at apparatet kan bringe temperaturen opp 8°C om det er varme bæreren trenger. Videre skriver Sony at apparatet lades med USB-C, og at man vil kunne få ut 24 timer bruk på en lading.

Kunne du tenkt deg en slik bærbar aircondition – og tror du det funker? Skriv i kommentarfeltet under!

Annonse
Annonse