VPN illustrasjonsfoto
Du kan få VPN-trøbbel med mai-oppdateringen av Windows 10.

Annonse


Nyeste Windows-oppdatering kan krasje VPN-tjenesten din

En feil i Windows 10 1903 sørger for at Remote Access Connection Manager ikke fungerer som det skal. Det kan tukle med VPN-tjenestene du bruker.

Feil i mai-oppdateringen

Microsoft har selv erkjent at feilen eksisterer i den nyeste byggversjonen av mai-oppdateringen (1903, KB4501375). Per nå har denne Windows-versjonen over 50 millioner brukere

«Remote Access Connection Manager (RASMAN)-tjenesten kan slutte å virke og du kan få opp feilmeldingen “0xc0000005” på enheter der nivået på diagnose-data er manuelt konfigurert til ikke-standardverdien 0. Du kan også få opp en feil i Application-seksjonen av Windows Logs i Event Viewer med Event ID 1000 og en referanse til “svchost.exe_RasMan” og “rasman.dll”.

Feilen oppstår kun når en VPN-profil er konfiguert som en “Alltid på VPN (AOVPN)-tilkobling” med eller uten enhetstunnel. Dette påvirker ikke manuelle VPN-profiler eller tilkoblinger».

Funker ikke VPN for deg? Prøv dette

Microsoft jobber med en løsning på problemet og denne løsningen skal være klar mot slutten av juli. I mellomtiden sier Microsoft at du kan prøve følgende:

Annonse


Åpne Group Policy og finn innstillingen Computer Configuration>Administrative Templates>Windows Components>Data Collection and Preview Builds>Allow Telemetry.

Velg at Safe Policy Setting skal være skrudd på med verdien 1 (grunnleggende), 2 (Forbedret) eller 3 (Full).

Det finnes også en alternativ løsning, men den innebærer å tukle med Windows-registreret. Det gjøres i så fall på eget ansvar:

Åpne Windows-registeret og finn denne oppføringen:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection

Sett verdien for AllowTelemetry til 1 (grunnleggende), 2 (Forbedret) eller 3 (Full).

 

 

Kilde:
LifeHacker

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse