apex-sesong-2-season
Klokka 19:00 norsk tid

Annonse


Introduserer sesong 2 til Apex Legends – nå med ranked-modus som gir konsekvenser

Om du er noe investert i Apex Legends så har du fått med deg at Respawn introduserer sesong to til det populære Battle Royale-spillet i dag, og om du ikke har fått det med deg så får du det nå.

Introduserer splitter ny modus – Ranked Leagues

Sesong to introduserer i tillegg til en ny karakter både kartendringer og et forbedret våpenarsenal, sammen med en ettertraktet ny modus, Ranked Leagues, som for mange kan gjøre susen dersom de har opplevd at spillets fremdrift har stagnert.

I blogginnlegget der sesongen er gjort rede for så skriver spillets utviklere at Apex Legends er et spill som tar lang tid og innsats for å mestres, slik at Ranked-modus blir en flott arena for seriøse spillere til å forbedre seg.

Ferdighetsbasert matchmaking

Blant de nye funksjonene er at man nå har oversikt over ulike spillere og hvordan man selv presterer i forhold til alle andre, samt ferdighetsbasert matchmaking og premier basert på hvilken rank du er i slutten av sesongen. Utviklerne skriver at planen er å introdusere et poengbasert system, men at de ikke regner med at denne varer i det lengre løp.

Annonse
I praksis fungerer den nye modusen slik at det er inndelt i ulike serier og seks kategorier man konkurrerer om plassering i: bronze, silver, gold, platinum, diamond og Apex Predator – der sistnevnte er den gjeveste tittelen som er å oppnå. Hver av disse kategoriene med unntak av Apex Predator har fire divisjoner hver, der man kriger for å klatre opp i systemet og dermed bli plassert i en høyere kategori.

Kan ikke bli nedgradert

Noe du bør få med deg i den sammenheng er at man ikke blir nedgradert for å ha gjort det dårlig etter å først ha fortjent seg til en kategori.

Et grep Respawn har tatt for å hindre misbruk av systemet er at det koster RP (Ranked Points) å delta i kamper, hvor du følgelig tjener RP i kampen basert på hvordan du presterer. Bronze-kamper er gratis mens det sakte bygger seg opp til 5 RP for å delta i en Apex Predator-kamp, der du naturligvis kan vente deg at konkurrentene blir langt vanskeligere å ha med å gjøre.

Slik inntjeningen av RP fungerer er for eksempel at ett drap i spillet er verdt 1RP, mens du får 4RP av å fullføre blant de topp fem beste i en kamp.

Her kan du lese blogginnlegget og reglene i detalj.

Skal du spille Apex Legends når sesong to introduseres rundt klokka 19 norsk tid i dag?

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse