Sony-oled-tv-inkjet
Produsentene av TV-er med OLED-panel kan se frem til lavere produksjonskostnader.

Annonse


Det kan lønne seg å vente til 2020 om du er i markedet for OLED TV

Om det frister med en flunkende ny OLED TV så kan det lønne seg å vente litt før du går til innkjøp. Mens TV-paneler i premiumsegmentet lenge har vært utenfor rekkevidde for de med noe begrenset budsjett så kan det se ut som dette endrer seg i tiden som kommer, mye takket være innovasjon.

Ny teknikk for produksjon

En analytiker i IHS Markit har nemlig uttalt seg positivt om endringene i metoder som inngår i produksjonen av OLED-paneler – disse kan føre til en drastisk nedgang i produksjonskostnadene på rundt 15 til 25 prosent, ifølge analytikeren.

Med den nye produksjonsmetoden brukes inkjet-printede paneler (IJP) som i praksis printer OLED-paneler mellom flere lag med glass. Tradisjonelt har man hatt det som kalles “white OLED” (WOLED) med eksempler gitt i LG E9, LG C9 og Sony A8F. I produksjon av samtlige av disse kreves en mer materialintensiv produksjonsprosess som i tur utgjør gjør det dyrere.

Legger opp til flere muligheter

Til tross for at OLED og LCD-paneler lenge har vært i hard konkurranse så har premium-TV-ene aldri fått etablere seg skikkelig, i stor grad skyldes dette ifølge Chase Li i analyseselskapet at OLED har vært dyrt å produsere. Han utbroderer med at IJP-prosessen har potensial til å dramatisk redusere disse kostnadene, og i tur gjøre OLED mer kompetitivt med LCD for bruk i telefoner og nettbrett i tillegg til TV-er.

Annonse
Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse