Cortana Windows 10
Microsoft ser ut til å være i ferd med å separere Cortana fra Windows 10.

Annonse


Se hva som har dukket opp i Microsoft-butikken

Microsoft fortsetter å separere taleassistenten Cortana fra Windows. Nylig så vi nok et tegn på dette da selskapet fjernet Cortana fra oppgavelinjen i mai-oppdateringen for Windows 10.

Vil frigjøre seg

Microsoft ønsker ikke å være avhengig av Windows 10-oppdateringer for å forbedre Cortana. I likhet med Edge krever Cortana at Windows oppdateres for å kunne få nye funksjoner. Det skjer bare hver 6. måned.

For å kunne tilby hyppigere oppdateringer har Microsoft derfor lansert en betaversjon av Cortana i Microsoft-butikken. Det gjør det mulig å behandle Cortana som en hvilken som helst nettapplikasjon, med mulighet for hyppige oppdateringer.

Fungerer ikke

De grunnleggende funksjonene forblir de samme. Dette skriver Microsoft i appbeskrivelsen:

Annonse
«Spar tid og hold deg organisert. Cortana hjelper deg med å håndtere dine daglige oppgaver slik at du kan holde deg ajour med det som betyr mest.

Cortana kan hjelpe deg ved å gi deg påminnelser, lagre dine huskelister og hjelpe deg med å skru på nedtellinger og alarmer. Cortana kan også gi deg raske svar på spørsmålene dine. Som en intelligent assistent finner Cortana all slags mulig informasjon, gir deg oppdateringer om trafikk og vær, og hjelper deg med å søke på internett. Men Cortana vil også bli bedre kjent med deg over tid. Cortana vil hjelpe deg med å spore og finne tingene du er lidenskapelig opptatt av, slik som favorittartisten dine og favorittlaget ditt, samt gi deg bedre anbefalinger og oppdateringer».

Vi gjør oppmerksom på at den nye Cortana-appen ikke fungerer enda. Når appen kjøres får man foreløpig kun opp følgende beskjed:

«Hei, takk for din interesse».

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse