iPhone XR LCD
iPhone XR var den eneste av fjorårets modeller med LCD-skjerm.

Annonse


Japan Display får over 800 millioner kroner av Apple

Det er det japanske nettstedet Asahi som melder at Apple skal gå inn med friske penger i Japan Display. LCD-produsenten har slitt kraftig i det siste, mye på grunn av at Apple er i ferd med å gå vekk fra LCD-skjermer.

Nå er det som kjent OLED som gjelder.

Det skuffende salget av LCD-modellen iPhone XR har heller ikke hjulpet på situasjonen.

Men Apple håper visstnok at den ferske investeringen skal kunne bidra til å holde Japan Display flytende en stund fremover. Japan Display trenger imidlertid mer penger – selskapet ønsker å investere tungt i OLED-produksjon, men pengene mangler. 2018 ble et kriseår for selskapet, med et tap på 19 milliarder kroner.

Annonse


Aksjen til værs

Som en del av investeringen vil Apple også kvitte seg med eksisterende LCD-bestillinger fra Kina, og vil istedet la Japan Display ta seg av disse alle LCD-ordre. Apple står for hele 60 prosent av alle bestillinger fra Japan Display.

Etter at nyheten om investeringen ble kjent, steg Japan Display-aksjen til værs i Tokyo, med et byks på 32 prosent.

Trakk tilbake tilbud

I forrige uke så det lenge ut til at taiwanske TPK Holding skulle bli den reddende engelen for Japan Display. Holding-selskapet hadde gitt LCD-produsenten et tilbud om en investering på 1,9 milliarder dollar, men tilbudet ble senere trukket.

Finansselskapet CGL Group planla også å investere i Japan Display tidligere i juni, men også disse planene ble skrotet.

Kilde:
Macrumors

Annonse