Slack Microsoft
Microsoft tillater ikke egne ansatte å buke Slack.

Annonse


Microsoft nekter ansatte å bruke Slack

Slack gikk nylig på børs og er i kraftig vekst, men Microsoft-ansatte får ikke lov til å bruke tjenester fra selskapet.

Det melder GeekWire, som har fått tilgang til interne dokumenter som viser dette. Slack er kjent som den absolutte største utfordreren til Microsofts egen Teams-tjeneste.

Forbudt for ansatte

Microsoft-ansatte skal ha oppdaget at Slack ble utilgjengelig på jobb, og fikk senere bekreftet at selskapet hadde innført et forbud mot tjenesten og programvaren.

Slack står nå oppført på lista over forbudte tjenester.

Annonse
For å havne der er det et kriterium at tjenesten utgjør en sikkerhetsmessig risiko. På samme liste ligger også programvare fra Kaspersky og grammatikk-programvaren Grammarly, skriver GeekWire.

Microsoft har også en liste over tjenester og programvare som selskapet oppfordrer ansatte til å ikke bruke. På denne listen finner man både tjenester fra Amazon Web, Google Docs, PagerDuty og skyversjonen av GitHub.

Ber ansatte bruke Teams

Her er Microsofts begrunnelse for Slack-forbudet, ifølge dokumentene:

«Slack Free, Slack Standard og Slack Plus-versjoner tilbyr ikke påkrevd kontroll for å beskytte Microsoft Intellectual Property (IP). Eksisterende kunder som bruker disse løsningene bør migrere chathistorikken og filer relatert til Microsoft-arbeid over til Microsoft Teams, som tilbyr de samme funksjonene og integrerte Office 465-apper, ringing og møtefunksjonalitet».

Verken Slack eller Microsoft har kommentert opplysningene, ifølge GeekWire.

Hva synes du om Microsofts Slack-nekt?

Kilde:
GeekWire


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse