Intel kan kutte CPU-prisene med 15%
Har prisene økt på PC-deler? Vi har sjekket!

Annonse


Intel kan komme med gavepakke

Intel vurderer opptil 15% prisreduksjon på sine prosessorer for å kunne konkurrere mot de kommende Ryzen 3000 prosessorene fra AMD. Det hevder ihvertfall DigiTimes, som sier de har pålitelige kilder blandt hovedkortprodusenter – og at disse skal ha fått tidlig forvarsel om prisendringer.

Ikke bekreftet – men allikevel sannsynlig

Hvis nyhetene er sanne så vil dette kunne gi en merkbart lavere pris på alle av Intels prosessorer.  Men hvis man skal tro meldingene – så er det allikevel uvisst om et slikt priskutt vil komme forbukerne til gode – eller om det kanskje bare gjelder for pc-leverandører og forhandlere.

Intel er kjent for å holde sitt prisnivå stabilt og relativt høyt. Men nå som AMD er på god vei til å bli en verdig konkurrent mot selskapet ytelsesmessig så er det hellet ikke utenkelig at Intel vurderer å måtte foreta seg noe.

AMD tar innpå

AMD kommer med sin Ryzen 3000 prosessor-serie om ikke lenge. De har allerede prosessorer som er nesten like gode, eller i enkelte tilfeller litt bedre på visse områder, enn hva sammenlignbare Intel-modeller er.

Annonse


AMD har også fordelen med at deres nyere prosessorer har lavere energiforbruk, bruker 7nm teknologi, og er kompatible med PCIe 4.0 grensesnittet. Intel ligger fremdeles etter, med PCIe 3.0 og har sagt til investorer at de har brukt store summer på å gå over fra 10nm til 7nm prosessorer.

Tradisjonelt sett er ikke Intel kjent for å tilby nevenverdige prisreduksjoner. Ryktene som rapporteres fra DigiTimes derimot, kan være første tegn på at prosessor-giganten føler seg tvunget til å gå inn i priskrig mot AMD.

Kilde:
Toms Hardware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse