Facebook sensor døde etter å ha sett groteske videoer
Å forhindre sjokkerende materiale fra sosiale medier er en utfordring.

Annonse


Facebook-sensor døde etter å ha sett groteske videoer

Store sosiale nettverk mottar daglig tusenvis av opplastninger og poster fra folk verden over. Mesteparten er uskyldig, men mye er også sjokkerende materiale – med alt fra henrettelser, dyremishandling, eller barneporno.

Problemet er blitt voksende for store platformer som YouTube og Facebook. Sistnevnte har engasjert et tredjeparts selskap som heter Cognizant, som spesialiserer seg i sensurtjenester og skjerming av støtende video- og bildemateriale på nett.

Tung og vanskelig oppgave

Men de ansatte i Cognizant som har jobben med å se gjennom alt dette materiellet før det enten kan godkjennes eller fjernes, har en svært krevende oppgave. Ofte får hver av dem tildelt hundrevis av videoer eller bilder hver dag som de subjektivt må vurdere om er støtende eller kan godtas for Facebook.

Fox News og The Verge melder nå om at flere sensorer ikke bare har slitt med psykiske vansker etter å ha sett for mye slikt grusomt innhold – men at en ansatt til og med døde som resultat av jobben. I mars i fjor ble 42 år gamle Keith Utley funnet blå i ansiktet, liggende over pulten sin hos Cognizant. Medarbeidere prøvde førstehjelp, men innen ambulansen kom var Utley død.

Annonse


Dårlige arbeidsforhold

Kollegaer har prøvd å advare både Facebook, og deres egen ledelse om farene ved denne typen jobb. De mener at ikke bare kan det gi mentale forstyrrelser å måtte se uendelige mengder drap og lemlester hver dag – men at arbeidsforholdene hos Cognizant forøvrig er uakseptable. Ifølge ansatte skal det også være uhygieniske forhold på arbeidsplassen, det er stort tidspress, og trakassering av ledere eller kolleger er vanlig.

Økende mengder støtende video-innhold er et problem på internett

Facebook skrev for noen år siden en 200 millioner dollar avtale med selskapet for å få bedre kontroll med alt innholdet som forsøkes lagt ut til enhver tid. Cognizant har 15 000 sensorer som jobber døgnet rundt med overvåkingen – men med det enorme volumet av innhold og brukere som Facebook har, tyder det på at både Facebook selv og samarbeidspartnere som dette allikevel sliter med å få unna alt.

Ingen løsning i sikte enda

Sensorer som Utley og andre er de som ofrer sin psykiske helse, og har bedt om tiltak for å kunne takle påvirkningen av å måtte se gjennom det som ofte er grusomt innhold. Hverken Facebook eller Cognizant har enda kommet med noen offisiell uttale om saken.

Kilde:
Fox News

Annonse