Apple øker nedlastingsgrensen til 200 MB

Apple øker nedlastingsgrense til 200 MB
Apple har oppdatert iOS og samtlige andre av sine OS.

Apple har som kjent en fastlåst, øvre nedlastingsgrense på filstørrelser over 150 MB på iOS så lenge man er tilkoblet mobilnett. Den forrige økningen fra 100 til nåværende 150 MB skjedde for over to og et halvt år siden. Nå vil de endelig øke denne til 200 MB – noe som da lar brukere laste ned større filer som podcasts, spill, apper, videoer, og annet da man ikke har tilgang på wi-fi.

Dette gjelder altså filstørrelser etter komprimering, og ikke størrelser som er oppgitt for i App Store. For eksempel et spill som oppgis på 230 MB kan muligens ende opp under 200 MB etter komprimering for nedlasting, og la deg laste det ned.

Usikkerhet om begrensninger

iOS brukere er fremdeles frustrert over hvorfor Apple har satt slike kunstige begrensninger på nedlasting. Tiltaket er ment å skulle beskytte folk mot uventede høye data-regninger fra mobilleverandørene.

Annonse

Men mange i dag har ubegrensede dataplaner, og det hadde kanskje vært en bedre løsning om Apple istedet bare advarte brukeren om at de er i ferd med å laste ned en stor fil – med spørsmål om de vil fortsette.

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse