Apple lover bedre informering om nedjustert ytelse
Apple tidoblet batterisalgene på et år etter nyheten om nedjustert ytelse.

Stoler du på Apple igjen? Tvinges til å si ifra om iPhone blir tregere

Apple fikk mye kritikk i desember 2017 da de innrømmet å ha nedjustert hastigheten på eldre iPhone-telefoner med gamle batterier. Konkurransetilsynet i Storbritannia (UK Competition and Markets Authority, CMA) begynte deretter en etterforskning av selskapet tidlig i 2018.

Etter press fra tilsynsgruppen har Apple nå lovet å informere sine kunder bedre om når en oppdatering av iOS kan påvirke ytelsen av iPhone.

Hemmeligholdt nedsakking for kundene

Hovedbekymringen som konkurransetilsynet spesielt var fokusert på var det faktum at Apple tidligere ikke hadde opplyst sine brukere om at telefoner kunne sakkes ned som følge av en påkrevet, automatisk oppdatering.

CMA forteller om saken på sin webside:

”For å opprettholde forbrukerlovene har Apple formelt sagt seg enige i å forbedre informasjonen som opplyses til folk angående levetid på batterier, og om hvordan programvare på telefonene kan påvirke ytelsen”

Batterisalgene dramatisk opp

Vel å merke har Apple allerede i forkjøp av dette tatt affære på visse områder, blandt annet med sin Battery Health funksjon som kom med iOS 11.3 i februar. Med dette kunne iPhone brukere styre batteribruken litt bedre med å sette innstillingsvalg som for eksempel ”Peak Performance”.

Som følge av furoren rundt ytelses-nedjusteringen i 2017 kom Apple også med nedsatte batteripriser i 2018. I et gjennomsnittsår selger selskapet mellom en og to millioner batterier – men i fjor hoppet dette tallet opp til hele 11 millioner batterier.

Kilde:
9to5Mac