Nye Microsoft Edge får etterlengtet stavefunksjon
Stavekontroll blir en del av nye Edge.

Annonse


Nye Microsoft Edge får etterlengtet stavefunksjon

Den nye, Chromium-baserte nettleseren til Microsoft har fått på plass en etterlengtet funksjon som i 2019 er et must for alle nettlesere: stavekontroll direkte i nettleseren.

Testversjon til macOS kommer etterhvert

Stavekontroll er nemlig tilgjengelig for utviklerutgaven samt Canary-versjonen av nye Edge som enda ikke er offentlig lansert for allmennheten. Begge er likevel tilgjengelige i testformat, og kan testes ut for Windows 10-brukere her. Det skal også være på vei testversjoner til macOS, disse vil vi varsle om når de blir tilgjengelige.

Kan legge til ord

Det er i versjonnummer v74.0.144.0 at nettstedet MS PowerUser har observert støtte for stavekontroll, funksjonen skal være mulig å aktivere eller deaktivere i innstillingene, og vil i mange situasjoner gjøre seg hjelpsom. Man tar i bruk funksjonen ved å høyreklikke på et ord der man får opp forslag til hva ordet kanskje var ment til å være dersom det er feilskrevet. En kan også legge til et ord dersom funksjonen ikke anser det for å være ekte, i tillegg til at det også er mulig å slette ord.

På Reddit er det enkelte som forteller at de ikke har fått funksjonen til tross for at de befinner seg på det gjeldende versjonnummeret – for disse er alternativet tilstede uten at man kan trykke på det.

Kilde:
TechRadar

Annonse