I 2070 er det flere døde mennesker på Facebook enn levende

Skjermbilde 2019-04-30 kl. 09.04.37
Facebooks kirkegård vokser hver eneste dag.

Om bare 50 år kommer antallet døde personer til å passere antallet levende personer på Facebook, ifølge forskere fra Oxford Internet Institute.

De anslår at 1.4 milliarder brukere vil dø før 2100. I dag har Facebook 2.1 milliarder aktive brukere hver måned.

Det er kanskje ikke så unaturlig at mange av dagens brukere vil være døde om 50 år, men ifølge forskerne kan det by på noen interessante utfordringer og spørsmål.

Annonse

– Denne statistikken reiser noen nye og viktige spørsmål om hvem som har retten til sine data, hvordan dataene i beste interesse organiseres av familiene og vennene av de avdøde og hvordan de brukes av fremtidige historikere som vil forstå fortiden, sier Carl Ohman i en pressemelding. Han ledet studien.

– Aldri skjedd før

Forskerne mener det er viktig at den digitale arven ikke håndteres av bare ett selskap. Bare iløpet av Facebooks første åtte leveår gikk 30 millioner brukere bort.

– Aldri før i historien har et så omfattende arkiv av menneskelig oppførsel og kultur blitt samlet på ett sted. Å styre dette arkivet vil på mange måter være det samme som å styre historien vår. Det er derfor viktig at vi forsikrer at tilgang til disse historiske dataene ikke begrenses til ett enkelt firma med profitt-formål. Det er også viktig å forsikre at fremtidens generasjoner kan bruke vår digitale arv for å forstå historien. sier David Watson som bidro til studien.

Studien, som er publisert i tidsskriftet Big Data & Society, tar forbehold om at Facebooks vekst fortsetter i samme takt som i dag. Den forutsetter også at Facebook faktisk eksisterer i 2070.

Tror du Facebook fortsatt eksisterer om 50 år?

 

Kilde:
Science Alert 

Annonse
Annonse