Ford blir storinvestor i Rivian-prosjektet - skal samarbeide om elektrisk kjøretøy
Rivian og Ford inngår samarbeid.

Annonse


Ford blir storinvestor i Rivian-prosjektet – skal samarbeide om elektrisk kjøretøy

Ford annonserte i går at de spytter inn 500 millioner i oppstartselskapet Rivian – et nylig etablert selskap som prioriterer en helelektrisk pick-up. I tillegg til denne investeringen så går de sammen om at Ford bruker Rivian sin plattform til å utvikle et helt nytt elektrisk kjøretøy.

Storinvestering også fra Amazon

Dette kommer knapt to måneder etter at det relativt lille selskapet annonserte et kapitalinnskudd fra Amazon pålydende 700 millioner dollar. Ryktene verserte lenge om at også General Motors skulle spytte inn kapital, men dette skjedde aldri.

Rivian-grunnleggeren RJ Scaringe har vært åpen om Ford-investeringen, der han påpeker at dette strategiske partnerskapet markerer enda en milepæl i prosjektet deres for å fremskynde overgangen til bærekraftig transport: “Ford har lenge vært engasjert i bærekraftspørsmålet, og Bill Ford har vært blant industriens største forkjemper for overgangen til elektrisk. Vi gleder oss til å bruke teknologien vår til å få på plass flere elektriske kjøretøy på veiene.”

Skal utvikle Ford-kjøretøy basert på Rivian

Bill Ford har også kommentert det nyetablerte partnerskapet:

Annonse


“Det gleder oss å ha kunnet investere i og blitt partnere med Rivian. Jeg har blitt kjent med RJ, og vi deler det samme målet om å skape en bærekraftig fremtid for industrien gjennom innovasjon.”

Ford bekreftet at de skal lage et helt nytt kjøretøy under sitt eget bilmerke men med Rivian sin elektriske plattform for utførelsen av denne. Oppstartselskapet påberopte seg ifjor en rekkevidde på nesten 650 kilometer med plattformen sin, noe som plasserer selskapet i det øverste sjiktet dersom tallet er realistisk nok.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse