Model S og X storoppgradert: 10 prosent lengre rekkevidde – 50 prosent kjappere lading

Nye Model S og X storoppgradert: 10 prosent lengre rekkevidde - 50 prosent kjappere lading
Fabrikken i California vil starte produksjonen av de oppgraderte X og X-modellene denne uken.

Kort tid etter kunngjøringen om at Tesla skal introdusere en ny batteripakke neste år, har selskapet nå avslørt helt nye Model S og X-modeller med masser av forbedringer.

Model 3-motor

De oppgraderte modellene har en synkron motor først utstyrt i Model 3.

Tesla mener at oppgraderingen av motoren i de eksisterende modellene gir “mer enn 10 prosent forbedring i kjørerekkevidde.”

Annonse

Longe Range-modellene Model S kan nå kjøre 596 km., mens Long Range X når 523km. Tallene baserer seg på EPA-målinger.

Tesla sier:

“Nettoeffekten er en forbedring på mer enn 10 prosent i rekkevidde, med effektivitetsforbedringer i begge retninger mens energien strømmer ut av batteriet under akselerasjon og tilbake i batteriet gjennom regenerativ bremsing. I tillegg til bedre rekkevidde, øker kraften og dreiemomentet betydelig på alle modell S og modell X-varianter, og forbedrer 0-60 mph-tiden for våre Long Range- og Standard Range-modeller.”

Long Range-modellene bruker fremdeles den samme 100kWh-motoren, og: Standard Range er tilbake for begge modellene. Mer om dette i enden av artikkelen.

Endringene trer i kraft hos Teslas fabrikk denne uken. Bestillinger kan gjøres fra Tesla.com nå, meldes det.

Dette er også nytt

Tesla har også utstyrt Model S og X med et nytt adaptivt fjæringssystem, i tillegg til å ha forbedret rekkevidden, akselerasjonen og kjøre-komforten:

“I motsetning til andre produsenter er vår suspensjonsprogramvare utviklet helt internt ved hjelp av en prediktiv modell for å forutse hvordan dempingen må justeres basert på vei, hastighet og andre operasjoner utført av kjøretøy og fører.

Systemet tilpasser seg kontinuerlig ved å registrere veien og justere for førerens oppførsel, automatisk mykner for dårligere veier og innstramming for aggressiv kjøring. Vi har også forbedret utjevningen av systemet mens du kjører, og holder bilen lav for å optimalisere aerodynamikken.

Som med all Teslas interne programvare, kan den adaptive fjæringen motta oppdateringer over luften, slik at samtlige S og Model X-kunder til enhver har den mest avanserte fjæreteknologien.”

Mye kjappere lading

Tesla melder sågar at deres beste kunder blir tilbudt en Ludicrous Mode-oppgradering.

Ladingen, den er også oppgradert: 200 kW med en V3 Superchargers og 145 kW med V2 Superchargers. Disse for forbedringene har den effekten at man skal kunne lade 50 prosent kjappere.

“I tillegg til våre Long Range og Performance-modeller innfører vi også en lavere inngangspris for modell S og modell X ved å bringe tilbake vårt standardvalgsalternativ, nå tilgjengelig med en enda større verdi med de nye drivstoff- og suspensjonsoppdateringene.

Vi vil også understreke den kritiske innvirkningen hver av våre tidlige Tesla-eiere har hatt for å fremme vårt oppdrag, så som en takk, vil alle eksisterende modell S og modell X-eiere som ønsker å kjøpe en ny modell S eller modell X Performance-modell få Ludicrous Mode-oppgraderingen, en verdi på 20 000 dollar, uten ekstra kostnad.”

 

Kilde:
Tesla

Annonse
Annonse