Varsler "betraktelig" prisøkning på ekstrautstyr
Tesla varsler at prisen for avanserte autopilot-funksjoner kommer til å øke.

Annonse


Varsler “betraktelig” prisøkning på ekstrautstyr

Hvis du er i tvil om du burde gå til anskaffelse av en Tesla og hvorvidt denne skal utstyres med såkalt “Full Self-Driving”-egenskaper så drar du fordel av å bestemme deg så fort som mulig. Fra og med 1.mai øker nemlig prisen, og over tid vil denne øke betraktelig, ifølge Elon Musk selv.

Øker prisene betraktelig

Tesla-sjefen skriver om prisøkning på Twitter uten å gi en nøyaktig sum på den første økningen som finner sted ved månedsskiftet, men i en påfølgende Twitter-melding så kommer det indikasjoner på at økningen vil være på omkring 3000 amerikanske dollar – en ganske heftig økning spør du oss.

Annonse


For øyeblikket koster alternativet 41 800 norske kroner å legge til på en ny Tesla, eller 59 000 kroner dersom du legger det til etter levering. Om den samme prisøkningen hadde reflektert i norske priser så ville FSD-funksjonene kostet ytterligere 25 000 i tillegg til de opprinnelige 41 800 kronene etter 1.mai, gitt at 3000 dollar er et godt estimat.

Viktig investormøte

Denne meldingen kommer kort tid etter at selskapet gjør de vanligste autopilot-funksjonene som standardutstyr på nye Tesla-kjøretøy, og rett før de skal vise frem det de omtaler som nestegenerasjons førerløs kjøreteknologi som kommer sammen med ny maskinvare. Investormøtet finner sted den 22. april, og det er knyttet stor spenning til nøyaktig hva Tesla har å vise frem.

Hadde du utstyrt Teslaen din med FSD-egenskaper?

Kilde:
Engadget

Annonse