Tesla nådde ikke målene. – Ingen tvil om at dette er skuffende

Sinte Tesla-kunder får beskjed om at deres Model 3 er forsinket
Tesla Model 3, den rimeligste modellen, er forsinket i USA. Her i Norge leveres den ikke før 2021.

Tesla kunngjorde onsdag totale produksjonstall og leveringstall for første kvartal 2019.

Totalt produserte selskapet 77.100 biler, mens de leverte 63.000. Analytikere skal ifølge Bloomberg ha forventet at Tesla leverte  75.000 biler.

Svake tall for Model S og Model X

Overfor investorer skal Elon Musk ha advart om at kvartalstallene for Model S og Model X ville være noe lavere enn første kvartal i fjor.

Annonse

I fjor produserte Tesla 24.728 biler av disse modellene, mens de i årets første kvartal produserte «bare» 12.100.

Falt 31 prosent

Analytikere hadde forventet 51.750 leverte Model 3 i dette kvartalet, så det faktiske antallet på 50.900 er noe lavere enn forventet.

Sammenligner vi med fjerde kvartal i 2018 har det totale produksjonstallet falt dramatisk.

Tallet for fjerde kvartal i fjor var nemlig 90.966 produserte biler – dermed er dette kvartalets tall på 63.000 en nedgang på 31 prosent.

– Det er en skuffelse. Det er ingen tvil om det, sier Gene Munster – partner i investeringsselskapet Loup Ventures overfor Bloomberg.

Stor økning nye markeder

Tesla forklarer det noe skuffende tallet på denne måten:

– På grunn av en massiv økning av leveringer i Europa og Kina, som på enkelte tidspunkt overskred tidligere leveringstall med fem ganger – og på grunn av mange utfordringer som vi møtte på for første gang, hadde vi kun levert halvparten av hele dette kvartalets biler 21. mars, ti dager før kvartalet endte. Dette førte til at et stort antall leveringer ble forskjøvet til andre kvartal.

Analytikere ser ut til å være skuffet, men ser likevel ikke på dette som dramatisk, ettersom Tesla klarte å rulle ut bilene sine til flere markeder.

Kilde:
Tesla
Annonse
Annonse