P30 Huawei
Her er Huaweis P30-modell.

Annonse


Her er de norske prisene – Huawei P30 er den beste kamera-mobilen ifølge DxO

Oppdatert 15.50: Direktestrømmen er nå avsluttet. Gikk du glipp av den? Se opptaket nederst i denne saken, eller les saken.

Priser

Modell Versjon Pris
HUAWEI P30 Pro 8GB RAM + 128GB ROM NOK 8990
8GB RAM + 256GB ROM NOK 9990
HUAWEI P30 6GB RAM + 128GB ROM NOK 6990

Kort om P30

Huawei P30 og P30 Pro er nå avduket. Begge modeller har en liten busslomme på toppen, og på baksiden har de flust av kameraer. P30 har tre kameraer på baksiden, mens P30 Pro har hele fire.

P30 har et 6.1″ Full HD OLED-panel mens Pro-utgaven har et kurvet 6.47″ OLED-panel. Rammene rundt skjermen er som forventet syltynne.

Batteriet i P30 er på 3,650mAh, mens storebroren har et på 4,200mAh.

Annonse


P30 er den beste kameramobilen akkurat nå, mener DxOMark.
P30 er den beste kameramobilen akkurat nå, mener DxOMark. (Ill.: DxOMark)

Huawei:

  • “HUAWEI P30-serien drives av en 7nm Kirin 980-prosessor, som gir ultimat ytelse, førsteklasses effektivitet og raskere bildegjenkjenning gjennom Dual-NPU AI-prosessorkraft.
  • HUAWEI P30-serien har et utvidbart Read-Only File System (EROFS) som forbedrer systemresponsen. Nye EMUI 9.1 støtter også HUAWEI Share OneHop for sømløs fildeling mellom Huaweis smarttelefoner og bærbare datamaskiner.
  • HUAWEI P30 Pro har et 4200mAh batteri (typisk verdi) og 40W HUAWEI SuperCharge som lader en enhet fra null til 70 prosent på 30 minutter og holder enheten ladet i mer enn en hel dag med intensivt bruk.
  • HUAWEI P30 Pro har HUAWEI SuperCool-teknologi for å forbedre termisk ytelse, slik at telefonen holder seg kald selv under intensiv bruk.
  • HUAWEI P30-serien er utstyrt med en serie av avanserte muligheter for trådløs kommunikasjon som støtter Dual SIM og Dual VoLTE-tilkobling[2].

[2] Spesifikke funksjoner kan variere avhengig av geografisk tilgjengelighet.”

Huawei skryter av DxO-tallene

“P30-serien vil forandre brukernes forventninger når det gjelder smarttelefonfotografi. Telefonen oppnådde den rekordhøye scoren på 112 hos DxOMark med sitt nye Leica Quad kamerasystem. Telefonen er utstyrt med et 40MP kamera med SuperSpectrum-sensor, et 20MP ultravidvinkel kamera, et 8MP telekamera, et ToF-kamera og et 32MP frontkamera som tar selfier til et nytt nivå.”

“SuperSpectrum-sensoren på 1,7 tommer ser lys på en helt ny måte. RYYB HUAWEI SuperSpectrum sensor avviker fra det tradisjonelle RGGB Bayer-filteret ved å erstatte grønne piksler med gule piksler. Dette gir en maksimal ISO på 409,600 på HUAWEI P30 Pro og 204,800 på HUAWEI P30. Denne fundamentale forskyvningen i sensorteknologi, kombinert med HUAWEI AIS, OIS og HUAWEI P30 Pro sin f/1.6 brede blenderåpning, leverer ekstraordinære fotografiske -og videografiske opplevelser på tvers av en lang rekke scenarier og lysforhold, inkludert ekstremt mørke, og produserer bilder med forsterkede og klarere detaljer og farger.”

“Det nye SuperZoom-objektivet tar smarttelefon-zoom til et helt nytt nivå. Gjennom et nytt periskopdesign, støtter SuperZoom-objektivet en naturtro 5x forstørrelse gjennom optisk zoom, 10 ganger hybrid zoom og 50 ganger digital zoom. Et prismeelement i telekameraet bøyer lyset i 90 graders vinkel for å maksimere brennvidden samtidig som kamerahøyden minimeres, uten at dette går utover telefonens design.”

“Gjennom ToF-kameraet, fanger smarttelefonen dybdeskarpheten og leverer på den måten nøyaktig bildesegmentering. Gjennom presis avstandsmåling kan man få flere nivåer av bokeh, og SuperPortrait-funksjonen fanger selv de minste detaljer, som for eksempel individuelle hårstrå. Funksjonen kombinerer dybdeinformasjon og proprietære algoritmer for å produsere fremragende bilder med defokuserte bakgrunner og fremhever subjektet for bildet i et hvilket som helst scenario.”

“Huaweis AI-teknologi hjelper brukeren med å ta det perfekte bildet. AI HDR+ gjør det mulig for front- og bakkameraene å kombinere flere bilder tatt i rask rekkefølge for å eliminere overeksponerte og bakgrunnsbelyste bilder.”

Skjermbilde 2019-03-26 kl. 14.30.41
Huawei-sjef Richard Yu presenterte i dag P30 og P30 Pro. (Ill.: Huawei)

Lyd fra skjermen

Ingen av telefonene har høyttaler-åpninger på fronten. Istedet kommer lyd ut fra skjermen. Huawei lover også at fingersensoren i telefonene er 37 prosent raskere enn forgjengeren.

Pro-utgaven har IP68-merket, noe som gjør at den kan overleve å ligge i vann. Det samme kan ikke P30 skilte med – den er bare vannavstøtende.

Huawei tilbyr disse telefonene i en ny farge kalt Amber Sunrise, som er rød. I tillegg kan den skaffes i hvit og sort, eller i Aurora eller Blue Crystal.

Kamera

Huawei P30 har noe kalt SuperSensing Lecia Triple-oppsett. Her er det tre kameraer på baksiden – et på 8 megapiksler, et på 16 megapiksler og et på 40 megapiksler. Sistnevnte er en vidvinkel-linse.

P30 Pro har som sagt fire kameraer. En sensor på 20 megapiksler (vidvinkel), en på 40 megapiksler (vidvinkel) og et 8 megapiksler telefoto-linse. I tillegg har den en ToF-linse som registrerer dybde.

40 megapiksel-kameraet skal være den første telefonen i verden som bruker RYYB (red, yellow, yellow, blue)-sensor istedet for standarden RYGB. Huawei hevder selv at dette vil føre til at 40 prosent mer lys slipper inn gjennom sensoren. Det betyr bedre bilder i mørket.

P30s hovedkamera og telefoto-linsen har OIS (optisk bildestabilisering). Det gir deg mindre forstyrrelser og risting i bilder, i tillegg til bedre kvalitet i mørket.

Vanvittig zoom

Huawei hevder at P30 har har den beste zoom-funksjonaliteten på markedet med  3x optisk zoom og 5x hybrid zoom – i tillegg til 10x digital zoom.

P30 Pro skal ha verdens kraftigste super zoom-teknologi med 5x optisk zoom, 10x hybrid zoom og 50x digital zoom.

Under en video Huawei presenterte under avdukingen fikk vi se at bildene ser ut til å ta svært gode biler i mørket. I tillegg fikk vi se zoom-funksjonen i bruk, og det så også svært imponerende ut.

P30 kan ta opp video med to av kameraene samtidig. Det gir deg både nærbilder og avstandsbilder i samme klipp.

Ytelse

Ifølge Richard Yu er prosessorytelsen økt med opptil 75 prosent sammenlignet med forgjengeren. GUP-ytelsen skal være opp 46 prosent.

Huawei tilbyr det de kaller «øyeblikkelig app-oppstart» som ifølge selskapet skal være ett sekund raskere enn iPhone XS Max.

Han avslører også at telefonene har plass til to SIM-kort og naturligvis støtte for microSD-kort.

Vi har allerede vært innom batteriene på begge modeller. Når det gjelder lading støtter telefonene Super Fast Charging på 40W. Det skal kunne gi deg 70 prosent av fullt batteri på 30 minutter. Du får også fast charging på 15W. I tillegg kommer telefonene med reversibel lading, en funksjon Samsung introduserte med sine Galaxy S10-telefoner. Med funksjonen kan du lade opp andre enheter ved hjelp av P30.

Digital bilnøkkel

Du kan trykke på av/på-knappen i ett sekund for å åpne Google Assistant. For å skru den av eller på holdes knappen inn litt lenger.

Og forresten: P30-telefonene støtter Googles AR-kjerne, noe som tilbyr en rikere utvidet virkelighets-opplevelse. I tillegg kommer de med AR Measure, som lar deg måle distanser på objekter i den virkelige verden.

Huawei P30 kan faktisk brukes som en digital bilnøkkel for en rekke Audi-modeller i over 20 land. Dette krever for øvrig et Audi-abonnement. Flere støtte bilmerker er på vei, blant annet BMW. Telefonen kan også brukes som nøkkel for hjemmet eller kontoret ditt.

Trådløse hodetelefoner

Huawei lanserer også trådløse hodetelefoner. Disse har fått navnet Huawei FreeLace. De tilbyr 4 timer avspilling etter å ha blitt ladet i bare fem minutter, hevder selskapet. Når de er fulladet skal de tilby 18 timer avspilling.

I tillegg lanserer Huawei en batteribank med kapasitet på 12,000mAh. Den benytter seg av 4oW SuperCharge-teknologi og kan brukes for å lade både PC-en din og telefonen din.

Richard Yu har enda et nytt produkt i ermene. Det ser ut som er par solbriller, men er smartbriller. Huawei har inngått samarbeid med Gentle  Monster for å produsere disse.

De inneholder en antenne, mikrofon, batteri og høyttaler. I bunn og grunn er dette briller med handsfree-funksjonalitet. Ikke så spennende som videoen de presenterte kunne gi inntrykk av, kanskje?

Priser

Power har nå lagt ut telefonene i sin nettbutikk. For 128 GB-versjonen koster telefonen 8990 kroner. Da får du Watch GT med på kjøpet. For 256 GB-versjonen er prisen 9990 kroner. 

Her er prisene Huawei kom med under avdukingen:

Huawei P30 6GB/128GB – €799

Huawei P30 Pro 8GB/128GB – €999

Huawei P30 Pro 8GB/256GB – €1,099

Huawei P30 Pro 8GB/512GB – €1,249

Huawei Freelace – €99

FreeBuds Like – €119

Huawei Wath GT 42mm – €229
Huawei Wath GT 46mm – €249

Huawei 40W Power bank – €99

Annonse