Ford har et Mustang-inspirert alternativ til Model Y på vei.
Ford har et Mustang-inspirert alternativ til Model Y på vei.

Annonse


Hinter til elektrisk Mustang-inspirert SUV

Ifølge Electrek er Ford underveis med lansere sin første helelektriske bil som i tur er bygget fra grunnen av – og det er ikke en hvilken som helst slags bil heller. Den vil være Mustang-inspirert, og kommer sannsynligvis til å få sterk konkurranse fra Tesla-leiren med kommende Model Y.

All-in på elektrisk

Det er i utgangspunktet ikke en særlig stor overraskelse at Ford tar denne beslutningen i en tid hvor den elektriske vendingen i bilindustrien står sentralt, og i fjor ga ledelsen i selskapet uttrykk for at de går “all-in” med elektrisk etter at tidligere administrerende direktør Mark Fields ble erstattet med Jim Hackett.

Hackett var raskt ute med å sette sammen en gruppe kalt Team Edison med intensjon om å kartlegge den elektriske satsingen deres, og har i senere tid bekreftet at deres første elektriske bil i “next-gen”-satsingen vil være inspirert av klassiske Mustang.

Kommer samtidig som Teslas alternativ

De har så stadig vært på ballen for å hinte til denne bilen, sist gang forrige uke da Model Y ble avduket av Tesla:

Annonse


https://twitter.com/Ford/status/1106390283082715137

Twitter-meldingen ble lagt ut nærmest samtidig som Model Y ble avslørt, og en anonym viktigper i Ford skal ha fortalt til CNBC at meldingen var rettet mot Tesla i det de viste frem sin nye crossover-modell.

Ikke mange detaljer

Den Mustang-inspirerte SUV-modellen til Ford vil ifølge Joe Hinrich i selskapet vises frem i utstilling neste år, omtrent samtidig som Tesla setter i gang med å levere den første Model Y-utgaven. Man vet ikke særlig mye til detaljer omkring bilen som fremdeles ikke engang har fått et navn, annet enn det som tidligere er nevnt og at Ford sikter inn mot rundt 480 kilometers rekkevidde.

Kilde:
Electrek

Annonse