G2_FRONT_BG-copy
Denne elsykkelen er rå, men langt i fra gratis.

Annonse


Denne elsykkelen er stappfull av teknologi og har en rekkevidde på 100 kilometer

Greyp har akkurat lansert en ny elektrisk sykkel som vekker oppsikt. Ikke har den bare en meget habil rekkevidde på 100 kilometer – den er også proppfull av teknologi.

Innebygd kamera

Både foran og bak på sykkelen er det to kameraer som fanger opp sykkelturen i 1080p. Kameraene kan brukes til å strømme aktiviteten direkte via sosiale medier, eller du kan manuelt styre innspillingen via knapper på styret.

Geyp har på en måte forsøkt å lage et spill med denne sykkelen: her kan du koble deg opp mot andre G6-syklister og sammenligne distanse, strøm og så videre.

Motoren er vanntett, og ifølge Greyp skal du i teorien kunne kjøre den under vann uten at batteriet tar skade.  Alle modellene av denne sykkelen har et batteri på 700Wh.  Ramma er karbonfiber,

Annonse
Sykkelens svar på Teslas «sentry mode»

Sykkelen kobles til internett via eSIM og Greyp har angivelig skaffet seg en avtale med flere mobilnettverk om å tilby gratis nettilgang for syklene frem til 2022. Du skal for eksempel kunne logge deg inn på sykkelen og kjøre oppsettet for sykkelen fra andre siden av verden.

Den sørger også for å varsle deg om eventuelle tyver ved hjelp av bevegelsessensorer innebygd i sykkelen. Funksjonen minner litt om Teslas «sentry mode». Oppdages bevegelse vil kameraet aktiveres og gi deg direktebilder fra «åstedet».

Et eget feste for smarttelefonen er også på plass på styret. Dermed kan du bruke mobilskjermen som aktivitetsmonitor. Her kan du se både fart, batterinivå, veibeskrivelser og så videre.

G6_details_6
Bruk mobilen som dashboard. (Ill.: Greyp)

Dyrere for mer fart

Greyp G6 kommer i tre ulike varianter, der toppfarten utgjør de største forskjellene. G6.1 hjelper deg opp til en hastighet på 25 km/t og koster 6.499 euro, ca 62.000 kroner. Den prisen vil nok skremme bort mange kjøpere. Og husk, dette var den billigste versjonen.

G6.2, som har noe bedre spesifikasjoner på papiret. koster 6,999 euro, altså ca 67.000 kroner.

Den dyreste er også den raskeste. G6.3 har en maksfart på 45km/t. Skal du ha denne må du være forberedt på å betale 72.000 kroner.

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse