9. mars skal Hadean stressteste motoren som skal tillate opp mot 10.000 samtidige spillere.

Annonse


Eve Online-skaperne skal prøve å slå sin egen verdensrekord – og du kan hjelpe dem

Det forholdsvis nye selskapet Hadean hevder å ha utviklet en simulasjonsmotor som tillater opptil 10.000 samtidige spillere i en battle royale-lignende setting.

Stort eksperiment

Det er ikke uten grunn at Hadean at sett seg mot CCP Games. Selskapet innehar nemlig verdensrekorden for høyest antall samtidige spillere (6142) i én og samme kamp, gjennom spillet Eve Online.

Aether Engine kan potensielt bli nyttig for spillutviklere som trenger en robust motor som takler svært mange samtidige spillere. Perfekt for battle royale, med andre ord.

Men selskapet tror bruksområdene kan strekke seg langt utover spill. Hadean hevder nemlig at programvaren deres er så god at den også kan brukes for å lage tunge applikasjoner som prosesserer enorme mengder data. Ifølge selskapet er motoren også kompatibel med flere andre populære spillmotorer, blant annet Unity.

Sendes direkte under GDC

Nylig har Hadean hatt stor suksess med sitt arbeid opp mot investorer. Selskapet har samlet inn 7 millioner euro, omlag 78 millioner kroner fra aktører som har tro på prosjektet.

Når stresstesten settes i gang 20. mars, vil seansen sendes direkte under Game Developers Conference i San Francisco. I etterkant vil Pétursson kjøre en brief for å diskutere resultatene.

«Samarbeidet med Hadean handler om drastiske, fundamentale endringer og er foreløpig i en tidlig forsknings- og utviklingsfase. Ettersom vi er i den tidlige fasen, er det ikke mulig å gi noe tidsestimat ennå. Jeg tror derimot at denne typen testing vil bli et stort steg i prosessen med å sørge for at EVE faktisk varer evig», sier Pétursson.

Hvis du vil sikre deg en plass i denne testen, må du registrere deg her.

Her kan du se en liten demonstrasjon av Aether-motoren: 

https://www.youtube.com/watch?v=6OKMmn855cA

 

Kilde:
PCgamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse