Insider avslører Facebooks hemmelige operasjon
Insideren ble sparket, trolig fordi hun var i kontakt med Project Veritas. Samme anonyme person har nå avslørt hva Facebooks algoritmer gjør for å stagge innhold selskapet misliker.

Annonse


Facebook benekter ikke at dokumentene er ekte

Project Veritas, som tidligere har avslørt Twitters bannlysning av opposisjonelle til Kinas diktatur, har snakket med en tidligere Facebook-medarbeider som avslører selskapets triks for å dempe politiske ytringer, grupper og personer de ikke er enige i.

Oppdatert,

Til The Verge, som mener rapporteringen til O’Keefe er rent sprøyt, melder Facebook følgende – merk at selskapet ikke benekter at troverdigheten til dokumentene, ei heller benektes det at de utfører eller har utført hva Project Veritas sin tidligere medarbeider har avslørt.

“Vi sparket denne personen for et år siden for flere regelbrudd og for å bruke hennes entreprenørrolle på Facebook for å utføre en stunt for Project Veritas. Ikke overraskende er påstandene hennes kun for å bekrefte egen agenda og for å ignorerer prosessene vi har på plass for å sikre at Facebook fortsatt er en plattform for å gi folk en stemme, uavhengig av deres politiske ideologi.”

Annonse
Kilde:
The Verge

Bruker måneder på infiltrere

James O’Keefe og hans team hos Project Veritas har spesialisert seg i “undercover” infiltrasjon av større organisasjoner og i det siste, teknologigiganter, for å avsløre hvordan de egentlig tenker og jobber.

Denne gang har de hentet informasjon fra, og intervjuet, en Facebook-insider som ble sparket fra selskapet (trolig etter at Facebook fant at hun hadde vært i kontakt med O’Keefe) i fjor og senere ble hyret av nettopp Project Veritas.

Stor dump

I en større skjermbilde-dump (PDF), utlevert av Facebook-medarbeideren, avsløres det hvordan Facebooks utviklere jobber “for å håndheve politiske uttalelser. Bilder fra en Facebook arbeidsmaskin avslører de spesifikke tekniske operasjonene utført mot politiske personer, i tillegg til eksisterende strategi for å takle politiske ytringer”, som det heter fra Veritas.

Disse bevisene motstrider hva Facebook-sjef fortalte den amerikanske Kongressen i fjor.

Insideren skal mens hun jobbet for Zuckerbergs selskap, ha sett taggen “ActionDeboostLiveDistribution” dukke opp internt hos Facebook på en rekke konservative Facebook-sider, inkludert kjente konservative personligheter i USA som Mike Cernovich, Steven Crowder og avisen The Daily Caller.

Crowder ble enige med Facebook om å ble enige utenfor rettssystemet – dette etter at Crowder fikk nyss om at de aktivt ble motarbeidet av Facebook allerede før april 2016.

Artikkelen fortsetter under illustrasjonene.

Facebook ønsker å stoppe hatefulle ytringer, men hva de definerer som hatefullt later til å være flytende.
Facebook ønsker å stoppe hatefulle ytringer, men hva de definerer som hatefullt later til å være flytende. Ifølge insideren er også innhold som ikke skader noen, men som personer  (Ill.: Project Veritas)
Facebook gjør også disse tingene mot kontoer de misliker, uten å varsle innehaveren. Merk at de er ekstra oppmerksomme før viktige valg.
Facebook gjør også disse tingene mot kontoer de misliker, uten å varsle innehaveren. Merk at de er ekstra oppmerksomme før viktige valg.

Aktiverer algoritme for å stagge visninger

En av metodene Facebook bruker er en såkalt “deboost” som har som mål å stagge distribusjonen av direkte-videoer på Facebook.

“Deboost”-funksjonen er kun mulig ved hjelp av “Sigma”, et datamaskinlæresystem som konverterer video til tekst. Systemet ble i første rekke kodet, i 2017, i håp om å stoppe selvmord- og selvskade-innhold fra å spre seg.

“Proejct Veritas har også snakket med nåværende Facebook-medarbeidere som sier at denne koden kan sette en maksgrense på antall video-visninger og samtidig også fjerne delefunksjonene og varslinger slik at færrest mulig får med seg innholdet.”

Facebook gjør dette i det stille, altså; de varsler ikke kontoinnehaveren som med andre ord ikke vet at han eller hun bør klage og gjøre eget publikum oppmerksomme på hva Facebook foretar seg i kulissene.

Se intervjuet med insideren:

 

Kilde:
Project Veritas

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse