Sony Xperia er den første telefonen med 4K OLED.
Sony Xperia er den første telefonen med 4K OLED.

Annonse


Verdens første 4K OLED-skjerm på mobil: hils på Xperia 1!

Det har vært i begrenset grad at Sony har vist frem særlig spennende saker på mobilfronten, men nå tror vi at vi har det altså. Det nye flaggskipet deres Xperia 1 introduserer en rekke fete funksjoner som vekker oppsikt.

Verdens første med 4K OLED-skjerm

Med Xperia 1 finner du nemlig at Sony har utstyrt verdens første telefon med 4K OLED-skjerm med et størrelsesforhold på 21:9 ifølge selskapet, og oppløsning på 3840 x 1644. For deg som setter ekstra stor pris på bra lyd så er det en gledelig nyhet at Sony har samarbeidet med Dolby Atmos for å hente “flerdimensjonal” lyd, noe som i kombinasjon med den lekre 6.5-tommeren sørger for en super opplevelse enten det er film eller en serie du titter på.

Samme som konkurrentene

Sony har i likhet med mange andre mobilprodusenter denne gang gått for en kameraløsning med tre sensorer på baksiden.

Annonse
I Sonys utførelse finner du tre kameraer med 12MP hver, i tillegg til hovedkamera er telefonen utstyrt med én sensor for vidvinkel og én for zoom. Om du ønsker å få fram fotografen i deg så finner du også en funksjon kalt Cinema Pro som kan brukes til å fange opp innhold i 4K HDR med støtte for OIS og EIS.

Svakt batteri

Telefonens innmat preges av Qualcomms Snapdragon 855 med 6GB minne og 128GB lagring, i tillegg til et 3330mAh-batteri som kan sies å være noe i det svakeste laget – spesielt dersom man tar i betraktning at det står en 4K OLED-skjerm som vil trekke masse kapasitet. Ved lansering vil Xperia 1 komme med Android 9 Pie ferdig installert samt IP68-sertifisering som sørger for beskyttelse mot støv og vann.

Xperia 1 blir tilgjengelig i løpet av våren – prisen er ikke kjent hittil men vi holder deg oppdatert.

Kunne du tenkt deg Sony Xperia 1? Fortell oss gjerne hva du synes om den i kommentarfeltet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse