Hva vil Apple med dette selskapet?

Annonse


Hvorfor betaler Apple 800 millioner kroner for dette selskapet?

Store aktører i teknologimarkedet kjøper stadig vekk opp nye selskaper og Apple er intet unntak. Nå at selskapet kjøpt opp det San Francisco-baserte AI-selskapet Pullstring.

Pullstring har spesialisert seg på å hjelpe andre selskaper med å bygge stemmeapplikasjoner, ifølge nettstedet Axios.

Programvare for Barbie

Det var i 2011 at tidligere Pixar-ansatte startet selskapet, og de siste årene har Pullstring vært mest kjent for å produsere programvare for populære leker, for eksempel en snakkende barbiedukke.

Hva Apple er ute etter ved å kjøpe opp Pullstring er foreløpig noe uklart, men den angivelig kjøpssummen skal ha vært på rett i underkant av 100 millioner dollar.

Annonse
Vi tipper at det ikke er Pullstrings arbeid med leker som fikk Apple til å bla opp for selskapet. Istedet er det mer trolig at dette handler om Siri.

Har jobbet med både Amazon og Google

Pulstring har nemlig hjulpet selskaper med å bygge applikasjoner for Amazons Alexa-plattform, og i tillegg Googles stemmeassistent, Assistant.

Kanskje får vi se flere smarte Siri-apper og funksjoner? Det er ingen tvil om at Apple bør slenge seg rundt hvis de skal ha noen som helst sjanse til å kunne konkurrere med Amazons og Googles stemmeassistenter.

 

Kilde:
Axios

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse