Tesla-grúnder Elon Musk er søndag på plass i Norge.
Tesla-grúnder Elon Musk er søndag på plass i Norge.

Annonse


Derfor er Elon Musk i Norge akkurat nå

Søndag formiddag befinner Tesla-sjef Elon Musk seg på Skøyen. Han besøker Tesla Norge sitt hovedkontor og er på en snarvisitt for å møte det norske serviceteamet.

Tesla har fått mye kritikk for sin manglede servicekapasitet i Norge, og Musk har selv innrømmet å ha sviktet sine kunder her til lands.

Møter ikke pressen

Iløpet av Norges-besøket skal sjefen for selskapet se på hvilke forbedringer som er gjort i servicearbeidet det siste året. Det bekrefter både Elon Musk selv via Twitter og Teslas kommunikasjonssjef i Norge, Even Sansvold Roland.

– Elon Musk er her for å møte det norske teamet, og se på forbedringer som er gjort det siste året, sier Roland til NRK.

Annonse


Han vil ikke utdype hva slags planer Musk har under oppholdet, men Tesla-grunderen er allerede observert ved Tesla-kontorene på Skøyen. Han blir imidlertid ikke tilgjengelig for pressen, ifølge Roland.

Lover bedre service

Forbrukerrådet opplevde i fjor en markant økning i henvendelser knyttet til Tesla. Musk kunngjorde nylig flere tiltak som skal kunne bedre servicen. Et av dem er flere mobile servicesenter og en større lagerbeholdning av deler.

– Jeg tror vi har gjort en strategisk feil ved å ikke ha deler hos våre servicesentre. I stedet har vi oppbevart delene i distribusjonsvarehusene, noe som har gjort det umulig å foreta rask service. Først måtte bilen inn, så kunne delene bestilles til servicesentrene, hvilket gjorde at enkle jobber kunne ta flere dager, sa Musk til sine investorer under en kvartalsrapport.

Her er tiltakene som skal sørge for en mer tilfredsstillende support og service for Tesla-kunder, ifølge Musk:

  • Økt fokus på mobile serviceflåter. «Vi trenger ikke murstein og mørtel. Vi kan heller få flere biler, ansette folk og distribuere raskt», sier Musk.
  • Øke servicefunksjonaliteten gjennom Tesla-appen. Dette innebærer å bestille servicetimer og avtale levering/henting av deler
  • Automatiske oppdagelser av feil: Tesla-bilene vil automatisk kunne foreta et anrop til en tauebil og bestille en lånebil hvis problemer oppstår
  • Forbedret distribusjon av deler: Teslas servicesentere vil få langt flere deler på lager for å redusere reparasjonstiden

 

Kilde:
NRK

Annonse