Spor peker mot at kinesiske myndigheter stod bak Visma-angrepet som ble kjent for offentligheten onsdag. Kina selv fnyser av anklagene.
Spor peker mot at kinesiske myndigheter stod bak Visma-angrepet som ble kjent for offentligheten onsdag. Kina selv fnyser av anklagene.

Annonse


Kina om Visma-angrep: – En klisjé som ikke engang er verdt å benekte

Onsdag slo nyheten ned som en bombe – det norske programvareselskapet Visma hadde vært utsatt for et omfattende angrepsforsøk utført av profesjonelle hackere.

– Vi ble utsatt for et angrep som var så profesjonelt og dyktig utført at vi satte ut granskningen av det til internasjonale eksperter, sa sikkerhetssjef Espen Johansen i Visma til Reuters.

Svarer på anklagene

Angrepet ble ifølge Visma oppdaget såpass tidlig at personene bak angrepet ikke fikk med seg det de var ute etter, nemlig kundehemmeligheter.

Kinesisk etterretning ble pekt på som de skyldige, men overfor E24 benkter landet å stå bak angrepet.

Annonse


– Denne typen lettvint beskyldning mot Kina er en klisjé som ikke engang er verdt å benekte, skriver kinesiske myndigheter til nettavisen. Uttalelsen er formidlet via den kinesiske ambassaden i Oslo.

– Kinesiske myndigheter har aldri medvirket i eller støttet tyveri av industrihemmeligheter i noen som helst form.

Vil ha samarbeid

Kina hevder de selv utsettes for omfattende angrep, og at det internasjonale samfunnet bør samarbeide for å motvirke cybertrusler.

– Samfunnet bør gå sammen i dialog og samarbeid for å bekjempe trusler mot datasikkerhet og forsvare våre interesser med gjensidig respekt, heter det i myndighetenes uttalelse.

 

Kilde:
E24

Annonse